Scott Bader en Lubribond Benelux gaan de verbinding aan

Scott Bader gaat samenwerken met Lubribond Benelux om de distributie van Crestabond structurele lijmen voor industriële toepassingen in de Benelux te vergroten.

De Crestabond producten zijn heel geschikt voor metaalverlijming.

Lubribond Benelux is een jong bedrijf met veel ervaring in structurele lijmen voor industriële toepassingen. Het assortiment is zodanig opgebouwd dat voor ieder structureel vraagstuk een passende lijm oplossing kan worden geboden. Naast het merk Permabond was er behoefte aan een hoogwaardige MMA structurele lijm. “Deze hebben wij gevonden in het merk Crestabond van Scott Bader. De MMA structurele lijm maakt verlijmingen mogelijk zonder gebruik te maken van een primer”, zeg directeur Bob Aa van Lubribond Benelux. De producten zijn in 2010 geïntroduceerd in de mengverhoudingen 1:1 en 10:1 en zijn verkrijgbaar met verschillende uithardingstijden die geschikt zijn voor diverse ondergronden, zoals composieten, thermoplastics en metalen.

Grote speler

Crestabond is een productlijn van Scott Bader, dat door de jaren heen veel ervaring heeft opgedaan met het ontwikkelen en produceren van deze hoogwaardige MMA structurele lijmen zonder primer. Scott Bader, opgericht in 1921, is een van de grootste spelers op de chemische markt met wereldwijd 700 mensen in dienst. Op het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk beschikt het bedrijf over ultramoderne technische faciliteiten voor R&D, kwaliteitscontrole en applicatie ondersteuning. Verder zijn er productiefaciliteiten in Europa, Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Canada, India en Zuid-Amerika.

Metaalverlijming Lubribond

“De Crestabond producten zijn een goede aanvulling op ons assortiment structurele lijmen. Met onze ervaring en kennis van de lijmtechniek bieden de MMA-lijmen ons nieuwe kansen en toepassingsmogelijkheden. De producten zijn heel geschikt voor metaalverlijming. Je kunt met deze lijmen verschillende metaalsoorten met elkaar verbinden, maar ook metalen met andere materialen, zoals kunststoffen. Een groot voordeel daarbij is dat Crestabond ook geschikt is voor constructies waarbij trillingen kunnen voorkomen. Kies je dan voor stijve, starre verbindingen, zoals met een epoxy lijm, dan kunnen er scheuren ontstaan. Door toepassing van Crestabond behoudt je flexibiliteit”, aldus Bob Aa.

Alternatief voor lassen

Lubribond richt zich met Crestabond dan ook nadrukkelijk op de metaalverwerkende industrie. De lijm is geschikt voor toepassing op (verzinkt) staal, aluminium, RVS en gelakte plaat. “We bieden hiermee een goed alternatief voor het lassen, bijvoorbeeld in de plaatverwerking, productie van stalen onderdelen, jachtbouw en groot keukenindustrie”, zegt Bob Aa. “Het lijmen biedt diverse voordelen ten opzichte van lassen. Het heeft bijvoorbeeld veel minder nabewerking nodig. Lijm kan ook een interessant alternatief zijn omdat het steeds lastiger wordt goede vakmensen te vinden die kunnen lassen. Als wij op een vakbeurs als METAVAK staan, krijgen we altijd veel aanloop van mensen die met een lastoorts werken. Ze willen wel eens wat anders proberen. Dan is Crestabond het product om te gebruiken.”

Scott Bader

Jonathan Stowell, commercieel directeur van Scott Bader, is blij met de samenwerking met Lubribond Benelux als distributeur van Crestabond. “Wij kunnen de klant op deze manier nog sneller beleveren en van dienst zijn bij ingewikkelde lijm vraagstukken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verbinden

EPD milieuproduct verklaring voor vier Bostik lijmen en kitten

06-12 Medio 2019 introduceerde Bostik een assortiment lijmen en kitten waarvan ieder product minimaal één…

Verbinden

Lijmen Online: 100% online event

24-06 Kenniscluster LIJMEN, een nieuw initiatief van Mikrocentrum, presenteert op 8 juli Lijmen Online. Dit…

Verbinden

Hoge aanvangshechting met lijm Bostik

27-12 Bostik introduceert de montagelijm Zwaluw Ultra High Tack. Hij heeft de állerhoogste aanvangshechting, vandaar:…

Verbinden

Meer lijm op METAVAK

11-09 Op de vakbeurs METAVAK (8-10 oktober in Gorinchem) zal meer aandacht worden besteed aan…

Toeleveren

Glasheldere, snel uithardende en sterke structurele lijm

20-09 Permabond heeft twee nieuwe structurele acrylaatlijmen ontwikkeld voor het verlijmen van transparante materialen. Permabond…

Verbinden

Lijmen 2017: Ongekende mogelijkheden met lijm

16-08 Tijdens de 4e editie van het Lijm-event op 12 oktober in het techniekHuys in…

TIV Hardenberg

Schroefdraadafdichting met Gastec keur

25-08 Lubribond toont een overzicht van haar uitgebreide programma lijmen, afdichtingsmiddelen en borgingsproducten, waaronder de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV