Google Plus pagina MetaalNieuws

Naast Twitter, Facebook en Linkedin heeft MetaalNieuws sinds kort ook de beschikking over een Google Plus pagina. Google+ is een sociaal netwerk dat is ontworpen door Google. Het aanmaken van een Google+ bedrijfspagina kan grote positieve gevolgen hebben voor de positie van jouw site in Google. Je kunt je website en Google+ aan elkaar koppelen. Als je bijvoorbeeld nieuws/persberichten of blogs schrijft en deze op Google+ post, heeft elke +1 die je voor je post krijgt een positief effect op de betreffende pagina en ook op je hele website. 

Het feit dat mensen jouw bericht een +1 geven, is voor Google een teken dat jouw artikel relevant is en dus een hoger plekje in de zoekmachine verdient. Maar ook de +1’s die je voor je bedrijfspagina zelf krijgt hebben positieve gevolgen voor je positie in Google. Google+ aan je website koppelen is dus eigenlijk echt een must!

Binnen Google Plus kun je je volgers/lezers indelen in verschillende cirkels, bijvoorbeeld klanten en prospects. Bij elke statusupdate kun je kiezen met welke groep je de informatie wilt delen. Is de update alleen interessant voor potentiële klanten of juist voor je trouwe klanten? Je kunt je specifieke doelgroep bepalen en alleen met die specifieke groep je update delen. Op deze manier is sluit de update beter aan op de juiste doelgroep en is de kans groter dat de doelgroep je boodschap waardeert. Je volgers kunnen overigens niet zien in welke cirkel ze zijn ingedeeld, dit is alleen voor de beheerder van een bedrijfspagina zichtbaar

Ook een belangrijke functionaliteit binnen Google Plus is Google+ Lokaal.  Dit is vooral interessant voor bedrijven die lokaal gevonden willen worden.  Als je een Google+ Lokaal pagina hebt, word je binnen de Google zoekresultaten weergeven wanneer potentiële klanten op zoek zijn naar een bepaald lokaal bedrijf. Op een Google+ Lokaal-pagina kun je informatie zetten over je bedrijf en onder ander foto’s en video’s toevoegen. Andere Google Plus gebruikers kunnen een review plaatsen op je Google+ Lokaal-pagina. De reviews beïnvloeden je ranking binnen Google, hoe positiever de reviews, hoe hoger je bovenaan de zoekresultaten komt te staan.

Meer over het aanmaken van uw eigen Google Plus leest u HIER

MetaalNieuws Google Plus pagina

MetaalNieuws op Twitter

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Hannover Messe krijgt vernieuwde opzet

06-01 Een meer thematische clustering van technologieën, passend bij de steeds sneller veranderende industrie: de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?