Gpi Group neemt apparatenbouwer Altermij-De Gouwe over

0
208

Apparatenbouwer Altermij-De Gouwe gaat op in de Gpi Group. Altermij-De Gouwe en Gpi Process Equipment worden samengevoegd om samen klanten beter van dienst te zijn op het gebied van procesapparatuur voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

Het gezamenlijke bedrijf gaat zich verder specialiseren in het ontwikkelen en produceren van productie van complexe en kennisintensieve procesapparatuur. Hierbij kan gedacht worden aan diverse typen procestanks, (geschraapte) warmtewisselaars, kookketels, crystallizers en batter aanmaak systemen. Klantspecifieke oplossingen blijven een belangrijk deel van de activiteiten.

Gerard Blok wordt aangesteld als algemeen directeur van het bedrijf. Hij is 8 jaar in dienst bij Gpi en is de afgelopen 4 jaar als Business Manager van Gpi Group verantwoordelijk geweest voor de verkoop en marketing en als zodanig lid geweest van het managementteam.

Naar verwachting zal de overname in het eerste kwartaal van 2019 formeel worden afgerond. Gpi Group is een groep van bedrijven ontstaan uit Gpi Roestvast en richt zich primair op de metaalindustrie. Het bedrijf is met Gpi in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Nederlandse metaalindustrie en onderscheidt zich van andere bedrijven door constant te innoveren in techniek, proces en samenwerking. De Process Equipment divisie valt naast de Tanks divisie binnen de Gpi Group.