Gpi Tanks XL wil prominente plek op tankbouwmarkt veroveren

De Gpi Group is gestart met de nieuwe werkmaatschappij Gpi Tanks XL, die zich richt op de verkoop en productie van roestvrijstalen opslagtanks groter dan 6 meter diameter of met een inhoud vanaf 500 kubieke meter. De productie vindt plaats in de vernieuwde fabriek in Groot-Ammers of op locatie bij de klant.

Waar Gpi Tanks zich richt op alle soorten en maten RVS tanks, ligt bij Gpi Tanks XL de focus op het grote segment; tot 15.000 kubieke meter. De aanleiding voor het ontstaan van het nieuwe bedrijf is de groeiende vraag vanuit de markt. Fred Boere, CEO van de Gpi Group: “We zien een toenemende vraag naar grote hoogwaardige RVS tanks en de ontwikkelingen op dit vlak sluiten goed aan bij onze ambities. Met Gpi Tanks XL spelen we hierop in door onze specialisten binnen dit vakgebied samen te brengen.”

Innovatieve bouwmethoden
Met innovatieve eigen ontwikkelde bouwmethoden kan het bedrijf grote projecten aan en relatief snel starten en leveren. In Groot-Ammers bouwt het opslagtanks tot circa 5.000 kubieke meter om direct te kunnen verschepen via de rivier de Lek, bijvoorbeeld richting de Rotterdamse haven. Voor productie op locatie zijn meerdere moderne bouwmethoden beschikbaar: “Wereldwijd kunnen we op de klantlocatie één of meerdere tanks tot 30 meter diameter en 30 meter hoogte realiseren met twee unieke productiesystemen. We managen elk project van a tot z: vanaf de verkoop en het tankontwerp tot aan de productie en installatie”, zegt Arno Rodenburg, COO van de Gpi Group. De bouwmethodes worden uitgelicht op een nieuwe website gpi-tanksXL.com.

Verschuiving
Opdrachtgevers komen uit verschillende sectoren: van opslagterminals en bio-energie centrales tot producenten van eetbare oliën of (fijn)chemie. Met name in de chemie ziet Gpi een verschuiving naar tanks van roestvrijstaal vanwege de langere levensduur en minder onderhoud ten opzichte van stalen tanks.

Ambities
Het team bestaat uit een eigen sales afdeling en team van engineers die – vanuit het hoofdkantoor in Lopik – werken met zelf ontwikkelde ontwerpsoftware. Daarnaast is er een team voor de operationele uitvoering in de fabriek of op locatie. De dagelijkse leiding is in handen van managing director Geert Mulder. Hij vertelt: “De kennis en ervaring die we de afgelopen jaren opbouwden, komt nu samen. Met optimale efficiëntie bedienen we onze klanten nog beter.” Gpi beoogt de komende vijf jaar met Gpi Tanks XL een prominente plek op de wereldwijde tankbouwmarkt te veroveren. De Gpi Group bestaat onder andere uit drie tankbouwbedrijven: Gpi Tanks Nederland, Gpi Tanks Polen en Gpi Tanks XL. Daarnaast zijn Gpi De Gouwe met process equipment en BMN (Beitserij Midden Nederland) onderdeel van het moederbedrijf. De groep heeft wereldwijd klanten in de voedingsmiddelen-, chemische, farmaceutische en cosmetische industrieën en heeft circa 200 werknemers in dienst.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Tankproducent Gpi viert 25-jarig bestaan met jubileumboek

06-05 Gpi Group bestaat 25 jaar. Ter gelegenheid daarvan brengt de producent van RVS tanks…

Bedrijf en Economie

Altermij–De Gouwe verder als Gpi De Gouwe

24-04 De overname van Altermij – De Gouwe door de Gpi Group is officieel afgerond.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen