Grob zet multifunctioneel bedieningspaneel in de schijnwerpers

Grob legt de focus tijdens de Brabantse Metaaldagen niet op de machines, maar op digitaliseringsoplossingen die laten zien hoe deze machines aangesloten worden en probleemloos bediend kunnen worden met minder personeel.

De Duitse machinefabrikant Grob produceert complete systeemoplossingen voor de auto-industrie en andere industriële sectoren in de vorm van aanpasbare productielijnen. Deze lijnen bestaan voornamelijk uit modulaire bewerkingscentra en speciale machines die zijn verbonden met de nieuwste oplossingen voor productieautomatisering. Begin vorig jaar is de vestiging Grob Benelux in Hengelo opgericht.

Bedieningspaneel
Het paradepaardje dat door Grob in de Brabanthallen wordt getoond is het Grob4Pilot-bedieningspaneel, dat laat zien hoe Grob-machines digitaal bestuurd en bediend kunnen worden. Het is een multifunctioneel bedieningspaneel dat met de combinatie van een industriële pc en de klassieke bediening een groot aantal functies beheert. Naast de besturing van de machine kan tegelijkertijd een technische tekening, een 3D-model, een CAD-programma, een gebruikershandleiding (PDF) of een simulatiebestand worden geopend, waardoor het onnodig verlaten van de werkplek (bijvoorbeeld vanwege een ontbrekende tekening) kan worden voorkomen. Bovendien kan het verbonden worden met het klantennetwerk of met het internet en dat maakt papierloze productie mogelijk.

De andere digitaliserings- en hardware-oplossingen die op de beurs worden getoond, zijn onder meer Grob4Line, Grob4Analyze Advanced, Grob-Premiumservice en het Grob4Portal. Grob4Line is een applicatie, zowel (als app) op de smartphone als in de Cloud, die de machinestatus en relevante productiegegevens weergeeft en bij uitval van de machine de gebruiker automatisch per e-mail de relevante gegevens verstrekt (foutmelding, locatie van de machine, uitvaltijd) en daarmee uitvaltijden drastisch vermindert. Grob4Analyze Advanced is een toepassing in de Cloud, die de gebruiker alle historische gegevens in een tijdlijngrafiek laat zien. Zo kunnen maatregelen voor onderhoud worden genomen en kan er afstemming plaatsvinden, om de productie op dagelijkse basis te optimaliseren. Grob-Premiumservice is een vorm van teleservice. Met behulp van een tablet kan de klant rechtstreeks verbinding maken met Grob-service en zijn of haar aanvraag indienen via videochat. Grob4Portal is een platform dat toegang biedt tot alle applicaties en instellingen via het internet. Zo zijn gegevens, ongeacht de locatie, overal ter wereld via een web-portal toegankelijk. Machine- en gebruikersbeheer en toegang tot alle applicaties worden hier verenigd.

Grob Benelux, stand C014

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

De Verspaningstafel: “Corona geeft machine-ontwikkeling boost”

07-04 Machinebouwers hebben het afgelopen jaar niet op de rem getrapt als het op machine-ontwikkelingen…

Verspanen

Grob introduceert drie nieuwe vierassers

17-03 Het virtuele open huis van Grob is een vijfdaags evenement waar oplossingen en producten…

Automatisering

GROB verhoogt flexibiliteit met pallet- en werkstukautomatisering

22-02 Vorig jaar introduceerde GROB jaar de nieuw ontwikkelde GROB-robotcel (GRC) en het palletopslagsysteem (PSS-R).…

Verspanen

Specials Verspanen & Plaatbewerking op de agenda

14-09 Nu na de AMB en de EuroBLECH ook de METAVAK definitief is verplaatst naar…

Verspanen

Technology Tour Grob en Iscar bij STODT

09-09 De Technology Tour van Grob Benelux en Iscar doet op 6, 7 en 8…

Verspanen

Tim Wentink versterkt redactie MetaalNieuws

25-08 Tim Wentink is al vele jaren als journalist, technisch schrijver en contentmaker actief in…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Bedrijf en Economie

Brabantse Metaaldagen gaan verder als Nederlandse Metaaldagen

05-02 Van 21 tot 23 april 2021 vinden wederom de Metaaldagen plaats. Vanaf heden zal…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X