Guided Tour Plaatbewerking zoomt in op actuele thema’s

Ketensamenwerking, arbeidsmarkt, digitalisering, duurzaamheid en smart industry zijn de belangrijkste thema’s op de komende TechniShow. Al deze thema’s komen aan bod tijdens de Guided Tour Plaatbewerking waaraan de beursbezoekers gratis kunnen deelnemen. De tour voert hen langs de exposanten Trumpf, LVD, Tuwi, Widenhorn en Q-Fin.

Een foto uit de oude doos: de Guided Tour Plaatbewerking doet tijdens de TechniShow van 2016 de stand van LVD aan. Dit jaar doet LVD opnieuw mee, nu met een robotkantcel.

Tijdens de TechniShow worden meerdere Guided Tours georganiseerd voor beursbezoekers die wat dieper in specifieke onderwerpen willen duiken. Deze tours, geleid door experts, bieden inzichten in de nieuwste technologieën en innovaties binnen verschillende vakgebieden. Er worden vier Guided Tours aangeboden: Plaatbewerking, Additive Manufacturing, Automatisering en Verspanen. Ze vinden gedurende de beurs allemaal drie keer plaats.

De Guided Tour Plaatbewerking is op dinsdag 12 maart, woensdag 13 maart en vrijdag 15 maart en start telkens om 13.00 uur op het Brancheverenigingsplein. Daar zal hoofdredacteur Eric Weustink van MetaalNieuws en PlaatBewerkingsNieuws eerst een korte introductie verzorgen. Vervolgens neemt hij de deelnemers aan de tour mee naar de stands van de exposanten.

Trumpf: laserlassen

Exposant Trumpf zal het accent leggen op een innovatieve lastechniek voor dun plaat- en buismateriaal: laserlassen. Hiermee kunnen bijna vervormingsvrije werkstukken met optimale precisie worden gerealiseerd; optisch veeleisende lasnaden, die nauwelijks nabewerking vereisen.

LVD: robotkanten

LVD presenteert het gerobotiseerd kanten. Gerobotiseerde afkantpersen leveren een hogere productiviteit, flexibiliteit en precisie. De Belgische machinebouwer zal uitleggen dat een robotkantcel voor ieder metaalbewerkingsbedrijf een interessante mogelijkheid is om een mouw te passen aan het toenemende gebrek aan ervaren kantoperators.

Widenhorn: AI in software

Widenhorn, aanbieder van totaaloplossingen voor de plaatbewerking, zal inzoomen op de toepassing van Artificial Intelligence in software. Hoe kunnen plaatbewerkers hiervan gebruik maken en wat zijn de positieve effecten van AI-toepassingen, die momenteel zo’n stormachtige ontwikkeling doormaken.

Tuwi: tapcentrum

Tuwi vestigt de aandacht op het CMA tapcentrum voor het efficiënt en foutloos boren, vloeiboren, tappen, roltappen, verzinken en ruimen van gesneden plaatmateriaal. Hiermee wordt de gebruiker minder afhankelijk van de inzet van personeel, dat al deze bewerkingen handmatig moet uitvoeren.

Q-Fin: ontbramen en afronden

Q-Fin Quality Finishing Machines ontwikkelt en bouwt oplossingen voor het ontbramen, afronden en afwerken van plaatwerk, inclusief robots, omkeerstations, transportbanden en hefinrichtingen om logistieke en handmatige handelingen te beperken. De machinebouwer uit Bergeijk zal ook laten zien hoe het ontbraamproces en de handling softwarematig geïntegreerd kunnen worden in het productieproces van de klant. Dat kan omdat de machines van Q-Fin ‘4.0 ready’ zijn.

Aanmelden voor de Guided Tour Plaatbewerking (en ook voor de andere Guided Tours) kan eenvoudig via de bezoekersregistratie op de TechniShow website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

16 kanshebbers voor de TechniShow Innovatie Award 2024

22-02 Uit de 16 inzendingen selecteert een vakjury in aanloop naar de vakbeurs 3 genomineerden.…

Bedrijf en Economie

Widenhorn neemt lasersnijonderdelen KIS over

21-02 “Wat startte als een bescheiden aanvulling op onze software activiteiten, omdat we ons breder…

TechnishowNieuws

Hoofdrol op TechniShow voor Ecocool koelvloeistof van Fuchs/Lubsolutions

19-02 Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange…

TechnishowNieuws

Timesavers toont greep uit brede assortiment

19-02 De 42 RB series is uitgerust met een schuurband, acht roterende borstels en een…

TechnishowNieuws

TechniShow 2024 in teken van innovatiekracht

14-02 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Compact, licht en krachtig – de F-IRON Cut 57 AS

14-02 De nieuwe F-IRON Cut 57 AS schittert door het lichte gewicht, de compactheid en…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo zet in op procesoptimalisatie

12-02 Naast verspanende gereedschappen van de bekende grote merken presenteert Leering Hengelo ook een aantal…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?