Haimer en Simtek in nieuwe producten catalogus Hoffmann Group

Hoffmann Group heeft haar actuele productinnovaties gebundeld in de nieuwe producten catalogus 2022/2023. Deze vormt een aanvulling op de vorig jaar verschenen catalogus nummer 52 en is vanaf 1 augustus 2022 twaalf maanden geldig. Alle artikelen kunnen in de eShop worden besteld, inclusief de producten van de merken Haimer en Simtek. In totaal zijn er ongeveer 120.000 artikelen op voorraad.

De nieuwe producten catalogus 2022/2023 van Hoffmann Group is geldig vanaf 1 augustus 2022.

Met de toevoeging van Haimer en Simtek biedt Hoffmann Group een nog ruimere keuze aan kwaliteitsgereedschappen, bedrijfsinrichtingen en persoonlijke beschermingsmiddelen voor professioneel gebruik in de werkplaats en de productie – allemaal uit één hand.

Vorig jaar heeft Hoffmann Group de looptijd van haar productcatalogus verlengd tot twee jaar, waardoor het papierverbruik ongeveer 1000 ton per jaar lager is. De vierdelige catalogus, die door klanten vaak de ‘oranje bijbel’ wordt genoemd, wordt nu om de twee jaar gedrukt en is inmiddels aangevuld met de genoemde nieuwe producten catalogus. Deze bevat ook producten van de merken Haimer en Simtek in de rubriek ‘Verspaning- en spantechniek’.

Haimer Safe-Lock uittrekbeveiliging

De Haimer Safe-Lock uittrekbeveiliging zorgt ervoor dat schachtgereedschap stevig in de spanhouder zit. Zelfs bij het bewerken van moeilijk te bewerken materialen worden ze niet door de axiale krachten naar buiten getrokken omdat de schacht in de gereedschapshouder aan de aandrijver geschroefd zit. Bijpassende volhardmetalen frezen Haimer Mill en ook Microset voorinstelapparatuur zijn nu via Hoffmann Group te koop. Daarnaast is Hoffmann Group van plan om in de toekomst ook een selectie van GARANT frezen met Haimer Safe-Lock schachten in haar assortiment op te nemen. Een andere nieuwe toevoeging aan het assortiment is het Haimer Duo-Lock wisselkop freessysteem met dubbele conus en steunvlak. Hierdoor wordt een hoger verspaningsrendement bereikt in vergelijking met de gebruikelijke modulaire systemen.

Simtek

Een ander hoogtepunt uit de nieuwe producten catalogus is het grote assortiment micro-draaigereedschappen en houders van Simtek. De gereedschappen zijn ontworpen voor een breed scala van toepassingen. De AX-lijn is in het bijzonder met 283 nieuwe artikelen vertegenwoordigd in de catalogus.

Bovendien heeft Hoffmann Group de gereedschappenfamilie ‘GARANT Master’ voor hoogwaardige verspaning uitgebreid, het assortiment gecompleteerd en ook het productassortiment ‘Hand- & meetgereedschap’ uitgebreid. Zo kunnen schuifmaten en hoogtemeters van het merk Tesa nu draadloos meetgegevens versturen naar de Hoffmann Group Connected Tools (HCT) smartphone app via het Tesa TLC signaal.

De sectie ‘Persoonlijke beschermingsmiddelen’ biedt een nog grotere selectie, waaronder talrijke nieuwe GARANT beschermende handschoenen. Daarnaast zijn duurzame producten uit de ‘Uvex Protecting Planet’-reeks opgenomen. Er zijn ook nieuwe toevoegingen op het gebied van bedrijfsinrichting. Het hoogtepunt is een nieuwe ESD-werkplaatswagen uit de GARANT GridLine meubelserie. Deze is speciaal aangepast aan de eisen van ESD-omgevingen en voldoet aan alle eisen volgens DIN EN 61340-5-1.

Het assortiment omvat meer dan 55.000 gecertificeerde gereedschappen van het systeemmerk GARANT, meer dan 17.000 gereedschappen van het kwaliteitsmerk HOLEX en artikelen van meer dan 500 andere toonaangevende merken. Van de klanten beschouwt 95 procent Hoffmann Group als voorkeursleverancier. Of het nu gaat om verspanen, frezen, boren, draaien, spannen, meten, slijpen, handgereedschap, bedrijfsinrichting of arbeidsveiligheid – bedrijven vinden bij Hoffmann Group wat ze zoeken en krijgen alles eenvoudig uit één hand – in 18 talen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hoffmann Group catalogus 2023/2024 beschikbaar

21-08 De catalogus bevat opnieuw vele nieuwe producten, waaronder het GARANT GreenPlus assortiment dat duurzaamheid…

Verspanen

Hoffmann Group en Iscar gaan samenwerken

08-05 Iscar, met hoofdkantoor in Tefen, Israël, maakt deel uit van de IMC Group en…

Verspanen

Met Haimer naar Smart Factory

13-04 Hiermee kan het bedrijf de synergie tussen deze producten live demonstreren en zo bedrijven,…

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

Verspanen

Precisie ontmoet digitalisering bij Haimer

05-09 Haimer is een systeemaanbieder van complete gereedschapsbeheeroplossingen. De basis is het hoogwaardige productassortiment, dat…

Verspanen

Samenwerking Haimer met Hoffmann Group

02-05 Met een focus op Europa zal Hoffmann de gepatenteerde Haimer-systemen Safe-Lock (op het productgebied…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema