Haimer virtualiseert applicatiecentrum

0

Het applicatiecentrum van Haimer in Igenhausen (D) is de afgelopen jaren door veel klanten in de verspanende industrie bezocht. Sinds kort biedt Haimer zijn klanten ook een virtuele tweeling aan van het echte applicatiecentrum. De combinatie van geavanceerde 360​​° foto- en videografie met webdesign en een moderne videocommunicatie, stelt klanten en geïnteresseerden voortaan in staat om het applicatiecentrum digitaal in 3D te ervaren.

Tijdens een 360° -rondleiding door het virtuele applicatiecentrum van Haimer, ontdekken bezoekers klikbare informatie-opties zoals productvideo’s, weblinks en brochures op meer dan 40 machines en gereedschapsdisplays. Alle interactieve elementen zijn beschikbaar in het Duits en Engels.

Op de homepagina van het Application Center 360 ° kunnen bezoekers kiezen voor een rondleiding op eigen gelegenheid, waarbij ze zelfstandig door de ruimte kunnen navigeren, of voor een rondleiding ‘met een Haimer-expert’. Dit laatste biedt de mogelijkheid om het bezoek te combineren met een individueel video-consult. De persoonlijke uitwisseling vindt plaats via webcams. Tijdens de rondleiding navigeren alle deelnemers van station naar station door het applicatiecentrum vanuit hetzelfde oogpunt en kunnen de machines en producten worden aangestuurd.

Tegelijkertijd kan de Haimer-expert de individuele voordelen van de oplossingen uitleggen. Machines kunnen ook in detail worden bekeken door in te zoomen en op elementen te klikken. Op deze manier kunnen de klant en de Haimer-expert oplossingen voor de applicatieproblemen van de klant rechtstreeks bij de machine bespreken en verschillende machinemodellen met elkaar vergelijken.

Een hoogtepunt van de virtuele 3D-rondleidingen door het applicatiecentrum zijn productpresentaties en verspanende demonstraties op freescentra midden in een uitgebreide applicatieomgeving. Ook zijn er vier video’s te zien in het 360° allround perspectief.