Heku Tools introduceert NC4 instapklem voor drie- en vierassige bewerking

0

Heku Tools heeft twee nieuwe machineklemmen in het assortiment voor drie- en vierassige bewerkingen. De klemmen behoren tot de nieuwe NC4-serie van Allmatic-Jakob Spannsysteme en zijn ontwikkeld voor een goede prijs-prestatieverhouding.

De NC4-serie bestaat uit compacte machineklemmen met bekbreedtes van 125 mm en 160 mm. Met een maximaal spanbereik van 317 mm dekken ze een breed scala aan conventionele spantaken af.

Essentiële klemfuncties

De twee NC4 spansystemen zijn compacte en betaalbare precisie-oplossingen voor veel spantaken bij drie- en vierassige verspaning. “Het ontwerp van de NC4 is gebaseerd op de grotere Allmatic NC8-serie en richt zich puur en alleen op de essentiële klemfuncties”, vertelt Jan Herweijer, directeur van Heku Tools. “Hierdoor kunnen deze klemmen tegen een gunstige prijs worden aangeboden. Een bijkomend voordeel is dat de nieuwe machineklem met zijn reeks bekken en basislichaam compatibel is met de LC-, TC- en NC8-serie, waardoor ze met elkaar kunnen worden gecombineerd en naast elkaar kunnen worden geplaatst. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld langere werkstukken met twee of drie verschillende klemmen te spannen.”

De NC4 kenmerkt zich door de slanke constructie, de inductief geharde en geslepen geleidingen, een schroefdraad voor werkstukaanslagen en onderhoudsvrije hogedrukspillen. De klemmen zijn leverbaar met een spanbereik van 0 tot 230 mm en van 0 tot 317 mm. De machineklem wordt mechanisch bediend met behulp van een handslinger. Met slechts één of anderhalve slag worden er klemkrachten bereikt van 40 kN of 60 kN. Om de introductie van de NC4-klemmen te vieren, worden ze tot eind van dit jaar tegen een gereduceerd tarief aangeboden.