Heller introduceert tweede generatie van vijfassige HF-serie

0

Heller heeft medio november tijdens de digitale beurs V-CON 2020, de nieuwe generatie van de HF-serie vijfassige bewerkingscentra gelanceerd. De tweede generatie van deze serie biedt tal van optimalisaties, waaronder nieuwe spileenheden met verbeterde prestaties en de voordelen van het Heller zero-spindle systeem voor minimale levenscycluskosten. Bovendien zorgt de optie van een tweede aandrijving in de Z-as voor een nog universelere toepassing, waaronder de efficiënte productie van enkelstuks.

De nieuwe horizontale, vijfassige HF-serie bewerkingscentra (HF3500 en HF5500) kenmerken zich door een hoge flexibiliteit, stabiliteit en dynamiek. Dit wordt bereikt dankzij de vijfde as in het werkstuk, waarmee een hoge positioneringssnelheid wordt behaald. De vijfassers zijn optimaal uitgerust om te voldoen aan de hoge eisen van moderne productieprocessen.

Dankzij vijfassig verspanen kunnen producten in één opspanning compleet bewerkt worden. In totaal zijn er zes spillen om uit te kiezen, waaronder de nieuwe Dynamic Cutting spil voor universeel gebruik. Tevens kan er gekozen worden voor HSK-A 63 of HSK-A 100. Dankzij het Heller zero-spindle systeem kan de spil snel en eenvoudig gewisseld worden zonder ingewikkelde aanpassingen.

Flexibiliteit

Om met een breed scala aan gereedschappen te werken en om flexibel te kunnen reageren op wisselende batches, is de HF-serie leverbaar met verschillende gereedschapsmagazijnen. Een snelle gereedschapswisselaar garandeert optimale spaan-tot-spaan-tijden. De HF-serie kan voor HSK-A 63 uitgerust worden met maximaal vier kettingmagazijnen met ruimte voor 240 gereedschapsposities. Ook kan er gekozen worden voor een rekmagazijn met 375 gereedschapsposities. In het geval van HSK-A 100 is het mogelijk om de bewerkingscentra uit te rusten met maximaal drie kettingmagazijnen met ruimte voor 150 gereedschappen.

Tevens is het mogelijk om te kiezen voor twee rekmagazijnen met maximaal 405 gereedschapsposities. In combinatie met verschillende automatiseringsoplossingen is het mogelijk om met de nieuwe HF-serie een hoge onbemande productiviteit te realiseren.

Bedieningsinterface

De HF-serie is voorzien van de Siemens Sinumerik 840D sl besturing. Heller heeft de besturing voorzien van een Heller-bedieningsinterface voor een efficiënte ondersteuning. De bedieningsinterface geeft een intuïtieve bediening, eenvoudige programmering, cyclusondersteuning en alle belangrijke informatie in één oogopslag. Volgens Heller zorgt dit voor meer snelheid in de dagelijkse werkroutine.