Heras wint Borghardt Award met duurzaam hekwerk

0
481

Heras heeft met de Grence hekwerklijn de ION Borghardt Award 2014 gewonnen. Deze lijn is een nieuwe generatie spijlenhekwerk qua duurzaamheid en prijsstelling. Het hekwerk is voorverzinkt gedotterd in plaats van gebruikelijk gelast thermisch verzinkt.

Grence is het resultaat van de gecombineerde productiemethoden ‘Heras Stent Technology’ en ‘Twist Lock’. Deze innovatie maakt lassen overbodig en zorgt voor een fraaiere afwerking. De methode vereist veel minder zink, is minder arbeidsintensief en reduceert intern transport. Door het gehele productieproces kan de CO2-uitstoot tot maximaal 70% verminderen ten opzichte van conventionele oplossingen. De basisgedachte om dit hekwerk te gaan ontwikkelen is het verminderen van CO2 en het verbeteren van de kwaliteit. Het huidige productieproces bestaat uit zagen, ponsen, lassen, extern verzinken, schuren en coaten.

De award werd uitgereikt bij de opening van Surface 2014, de vakbeurs voor oppervlaktetechniek.
Juryvoorzitter Arjan Mol zei dat Heras over de gehele breedte van de gestelde criteria bijzonder hoog scoort. Niet alleen ketenoptimalisatie en innovatiewaarde, maar ook zaken als kostenreductie, marktrelevantie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, arbeidshygiëne en ontzorgen van de klant. Met de Grence hekwerklijn heeft Heras volgens de jury een bijzondere innovatie geleverd op het gebied van oppervlaktebehandeling van materialen.

Surface 2014 is een initiatief van de Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland, en vindt nog plaats tot en met donderdag 9 oktober (van 10.00 – 17.00 uur). Op de eerste beursdagen was er veel belangstelling voor de expositie ‘Future Skins’ van Materia met 150 samples van innovatieve materialen met nieuwe of bijzondere oppervlaktebehandelingen. Ook is er veel aandacht voor het ‘Surface Lab’, waar bezoekers zelf de kwaliteit van lagen en materialen kunnen testen. Verder toont ‘Surface Solutions’ uiteenlopende oplossingen per thema voor de beste keuze en kan men op het ‘Kleurenplein’ het effect van kleur ervaren. Het ‘Reinigingsplein’ geeft inzicht in het verbeteren van producten door reiniging.
Bezoekers kunnen tegelijkertijd de naastgelegen vakbeurs Energie bezoeken.