Hevami showt de grote allrounder

0
187

Zoals gebruikelijk besteedt Hevami op de TechniShow weer uitgebreid aandacht aan de langbandschuurmachines van Kuhlmeyer. Dit jaar worden twee langbandschuurmachines getoond die ideaal zijn om lasnaden te verwijderen en/of een finishing aan te brengen.

Zo wordt de ZBS machine met handling gedemonstreerd. Deze machine staat bekend als de grote allrounder en is hiermee ook de meest verkochte langbandschuurmachine. Daarnaast staat de compacte langbandschuurmachine type EBSC op de stand. Niet alleen de compacte vorm maar ook de flexibiliteit van de machine en de prijsstelling maken deze machine interessant voor een brede doelgroep. Zo is deze machine tevens optioneel verkrijgbaar met een ontbraamtool waardoor plaatdelen éénvoudig kunnen worden ontbraamd en voorzien van een afronding. Doordat bij beide machines de schuurbanden meer dan 90 graden kunnen kantelen zijn beide ook perfect om 3-dimensionale producten te bewerken.

Richtmachine
Verder zal ook een richtmachine van het fabricaat Kohler (type 400/18) worden gedemonstreerd. Vanwege de toenemende kwaliteitsvraag in de markt ziet ook Hevami de vraag naar het richten van snijdelen toenemen. Zo stellen steeds meer bedrijven vast dat het richten middels een precisie richtmachine niet alleen het maar gewoon recht maken van een plaat is. Zo worden middels het richten de aanwezige spanningen in het materiaal in evenwicht gebracht en sterk gereduceerd. Zo kan een plaat in eerste instantie als probleemloos  gezien worden omdat hij bij aanlevering recht is. Door het snijden (autogeen-, plasma-, lasersnijden) of ponsen kunnen de als het ware ingevroren spanningen vrijkomen waardoor het materiaal zich sterk zal vervormen. Deze vervorming zorgt tijdens het snijden en ponsen al direct voor grote nadelen maar heeft ook gevolgen voor eventuele vervolgprocessen. Zo laten gerichte plaatdelen zich nadien ook veel makkelijker kanten en lassen, zodat hier grote tijdsbesparingen te realiseren zijn.

Hevami Kohler Peak Performer richtmachine
Een Kohler richtmachine. Vanwege de toenemende kwaliteitsvraag in de markt ziet ook Hevami de vraag naar het richten van snijdelen toenemen.

Ontbramen en afronden
Ook toont Hevami diverse ontbraammachines voor het ontbramen en/of afronden van snijdelen. Van het fabrikaat Löwer worden een 4TD DiscMaster en een SwingGrinder gedemonstreerd. Beide machines worden reeds door vele bedrijven ingezet voor het ontbramen van veelal lasersnij-, watersnij- en stansdelen. Voor een vergelijkbare toepassing maar uitgevoerd met een andere technologie en andere finishing, toont Hevami ook de DM1100C ontbraammachine van NS Maquinas. Kenmerkend voor zowel de ontbraammachines van Löwer als voor NS Maquinas is dat ze beide geschikt zijn voor het bewerken van zeer kleine als grote plaatdelen.

Buizenschuurmachine
Omdat veel plaatbewerkers ook buisprofielen verwerken toont Hevami ook de ML100 buizenschuurmachine van NS Maquinas. Deze buizenschuurmachine is geschikt voor de bewerking van zowel rechte als gebogen buizen van rond 10 tot 114 mm. Deze vrijeband schuurmachine wordt door veel gebruikers ingezet voor de bewerking van onder andere trapleuningen, meubels en bullbars. De gedemonstreerde machine is voorzien van sensors waardoor rechte buizen volledig automatisch bewerkt kunnen worden.

Bezoekers kunnen tijdens de beurs ook terecht voor informatie omtrent de overige machines welke Hevami in het programma heeft, zoals werpstraalmachines, straalkasten, trommelontbraammachines, polijstmachines, afschuinmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Hevami oppervlaktetechniek, hal 7, stand C098