Hevami toont compacte langbandschuurmachine

0

Hevami oppervlaktetechniek demonstreert op METAVAK naast twee ontbraammachines tevens een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Het gaat hier om het type EBSC, wat staat voor staat voor ‘één band schuurmachine compact’.

De machine is bedoeld als instapmachine naast de bestaande ZBS en PZM langbandschuurmachines. Zo is deze compacte langbandschuurmachine voorzien van diverse bestaande technieken die zich in de praktijk bewezen hebben. Zoals de kenmerkende driehoekige bandvoering waardoor de operator een goed zicht op de te bewerken werkstukken heeft en waardoor de schuurbanden zich tot meer dan 90 graden laten kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich perfect laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte ingesteld kan worden. Om extra flexibel te zijn heeft de EBSC machine een tafel waarbij de houten latten zich gemakkelijk laten verwijderen en een aandrukgereedschap naar keuze voorzien kan worden van een vlakke aandrukschoen of contactrol voor een slijpstructuur. De EBSC machine is de ideale machine voor het schuren van lasnaden en/of voor het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken. Met de finishing kan gevarieerd worden van een normaal schuurbeeld tot een oppervlakte welke goed is als voorbewerking voor hoogglans.

Ontbraammachine
Ook de Löwer SwingGrinder ontbraammachine wordt gezien als de instapmachine voor het snel ontbramen en afronden. Deze machine is het perfecte alternatief voor die bedrijven welke af willen van het handmatig ontbramen maar tegelijkertijd de investering in een breedband ontbraammachine te hoog vinden. De bewerking middels de SwingGrinder is eenvoudiger dan het handmatig ontbramen en daarnaast 3 tot 4 keer zo snel en in vergelijking tot een breedband ontbraammachine veel goedkoper in aanschaf. De roterende schuurkop is gemonteerd op een balansarm zodat de schuurkop zich makkelijk laat bewegen. De schuurdruk ontstaat door het aggregaat licht naar beneden te drukken zodat het gehele werkstuk gelijkmatig ontbraamd wordt. De schuurkop is 180 graden draaibaar zodat snel gewisseld kan worden tussen het ontbramen en het intensieve afronden. Om er voor te zorgen dat de te bewerken plaatdelen goed blijven liggen is de bewerkingstafel voorzien van een speciaal rubber met een grote wrijvingsweerstand. De schuurkop kan worden voorzien van de diverse schuurmedia en optioneel worden voorzien van een toerental regelaar. Verder is de bewerkingstafel geperforeerd uitgevoerd zodat het stof via een optionele filter afgezogen kan worden.

De compacte EBSC langbandmachine van Kuhlmeyer is ideaal voor het schuren van lasnaden en/of voor het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken.

Borstel-ontbraammachine
Verder wordt er een borstel-ontbraammachine (type OD120) van het fabricaat NS Maquinas gedemonstreerd, voor het ontbramen van de binnen- en buitenzijde van ronde, ovale en rechthoekige buizen. De planetair werkende borstels met dubbele rotatie zorgen voor een optimaal ontbraam resultaat, waarbij de buis zelf niet draait. Extrusie en aluminium profielen worden ook probleemloos ontbraamd. Middels videopresentaties wordt ook informatie gegeven over de overige machine die Hevami in het programma heeft zoals werpstraalmachines, straalkasten, breedbandontbraammachines, trommelontbraammachines, manuele- en automatische langbandschuurmachines, buizenschuurmachines, polijstmachines, afschuinmachines, richtmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Hevami, stand A134

De borstel-ontbraammachine OD120 van NS Maquinas ontbraamt de binnen- en buitenzijde van ronde, ovale en rechthoekige buizen.