Hevami toont compacte langbandschuurmachine

Hevami oppervlaktetechniek demonstreert op METAVAK naast twee ontbraammachines tevens een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Het gaat hier om het type EBSC, wat staat voor staat voor ‘één band schuurmachine compact’.

De machine is bedoeld als instapmachine naast de bestaande ZBS en PZM langbandschuurmachines. Zo is deze compacte langbandschuurmachine voorzien van diverse bestaande technieken die zich in de praktijk bewezen hebben. Zoals de kenmerkende driehoekige bandvoering waardoor de operator een goed zicht op de te bewerken werkstukken heeft en waardoor de schuurbanden zich tot meer dan 90 graden laten kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich perfect laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte ingesteld kan worden. Om extra flexibel te zijn heeft de EBSC machine een tafel waarbij de houten latten zich gemakkelijk laten verwijderen en een aandrukgereedschap naar keuze voorzien kan worden van een vlakke aandrukschoen of contactrol voor een slijpstructuur. De EBSC machine is de ideale machine voor het schuren van lasnaden en/of voor het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken. Met de finishing kan gevarieerd worden van een normaal schuurbeeld tot een oppervlakte welke goed is als voorbewerking voor hoogglans.

Ontbraammachine
Ook de Löwer SwingGrinder ontbraammachine wordt gezien als de instapmachine voor het snel ontbramen en afronden. Deze machine is het perfecte alternatief voor die bedrijven welke af willen van het handmatig ontbramen maar tegelijkertijd de investering in een breedband ontbraammachine te hoog vinden. De bewerking middels de SwingGrinder is eenvoudiger dan het handmatig ontbramen en daarnaast 3 tot 4 keer zo snel en in vergelijking tot een breedband ontbraammachine veel goedkoper in aanschaf. De roterende schuurkop is gemonteerd op een balansarm zodat de schuurkop zich makkelijk laat bewegen. De schuurdruk ontstaat door het aggregaat licht naar beneden te drukken zodat het gehele werkstuk gelijkmatig ontbraamd wordt. De schuurkop is 180 graden draaibaar zodat snel gewisseld kan worden tussen het ontbramen en het intensieve afronden. Om er voor te zorgen dat de te bewerken plaatdelen goed blijven liggen is de bewerkingstafel voorzien van een speciaal rubber met een grote wrijvingsweerstand. De schuurkop kan worden voorzien van de diverse schuurmedia en optioneel worden voorzien van een toerental regelaar. Verder is de bewerkingstafel geperforeerd uitgevoerd zodat het stof via een optionele filter afgezogen kan worden.

De compacte EBSC langbandmachine van Kuhlmeyer is ideaal voor het schuren van lasnaden en/of voor het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken.

Borstel-ontbraammachine
Verder wordt er een borstel-ontbraammachine (type OD120) van het fabricaat NS Maquinas gedemonstreerd, voor het ontbramen van de binnen- en buitenzijde van ronde, ovale en rechthoekige buizen. De planetair werkende borstels met dubbele rotatie zorgen voor een optimaal ontbraam resultaat, waarbij de buis zelf niet draait. Extrusie en aluminium profielen worden ook probleemloos ontbraamd. Middels videopresentaties wordt ook informatie gegeven over de overige machine die Hevami in het programma heeft zoals werpstraalmachines, straalkasten, breedbandontbraammachines, trommelontbraammachines, manuele- en automatische langbandschuurmachines, buizenschuurmachines, polijstmachines, afschuinmachines, richtmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Hevami, stand A134

De borstel-ontbraammachine OD120 van NS Maquinas ontbraamt de binnen- en buitenzijde van ronde, ovale en rechthoekige buizen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Oppervlaktetechniek

Kachelbouwer installeert gerobotiseerde schuurcel van SHL

19-05 De klanten van Hase hechten niet alleen waarde aan de warmte van de kachel,…

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Plaatbewerking

Fiberlaser vervangt twee plasmasnijders bij BAB Bamps

24-02 “Eén plasmasnijder hebben we teruggekocht, de andere gaat de afvalbak in”, zegt Jeffrey Datema…

Oppervlaktetechniek

Laura Staalcenter Maastricht investeert in Kohler richtmachine

12-10 Laura Staalcenter Maastricht heeft een nieuwe richtmachine aangekocht van het Duitse fabricaat Kohler, dat…

Oppervlaktetechniek

Klanten verlangen steeds meer kennis van jubilaris Topfinish

29-09 Dit jaar viert Topfinish in Mijdrecht haar 30-jarig bestaan. De specialist in polijsten, ontbramen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X