Hexagon stelt productiesoftwarebedrijf samen

0

Hexagon Manufacturing Intelligence heeft de samenstelling van zijn productiesoftwarebedrijf aangekondigd. Vero Software, FASys en Spring Technologies gaan verder onder het Hexagon-merk om het productaanbod te verbeteren
Hexagon heeft Vero Software, specialist in CADCAM-software, in 2014 overgenomen en blijft deze onderneming uitbreiden om een diverser productaanbod te kunnen aanbieden.

 

De overname van FASys in 2017 heeft managementsoftware voor gereedschappen en bedrijfsmiddelen, evenals automatisering en integratie-expertise aan het portfolio toegevoegd. Spring Technologies is in 2018 overgenomen en biedt CNC-simulatietechnologie voor G-code-verificatie en workflowoptimalisatie. Hexagon combineert hierbij componenten van zijn geavanceerde technologieportfolio en heeft deze deskundigheid al eerder toegepast om oplossingen voor reverse-engineering en machinemeting te ontwikkelen.

“De afgelopen jaren hebben onze beschikbare technologieën en oplossingen zich sterk ontwikkeld vanuit het CAD/CAM-erfgoed van Vero”, legt Steve Sivitter uit, CEO van het productiesoftwarebedrijf. “We blijven ons concentreren op het ontwikkelen van productsynergieën waarmee klanten de kwaliteit en productiviteit kunnen verbeteren. Onze technologie-experts van Vero, FASys en Spring werken al een tijd lang samen, dus is de samenwerking als één bedrijf een logische volgende stap.” Norbert Hanke, voorzitter van Hexagon Manufacturing Intelligence, voegt toe: “De oprichting van het productiesoftwarebedrijf biedt een aanvulling op onze ontwerp-, engineering- en metrologiebedrijven, zodat we unieke oplossingen voor onze productieklanten kunnen ontwikkelen. Naarmate we deze benadering verder uitwerken, helpt onze ervaring in het benutten van data in alle fases van het productieproces ons om de Autonomous Connected Ecosystems (ACE) te creëren, die Smart Factories mogelijk maken.”