Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

Bij Hoekman RVS zal vanaf september een 30 kW Eagle iNspire lasernijmachine operationeel zijn. Om optimaal gebruik te maken van de voordelen van deze machine, koppelt de RVS-specialist in Nieuwleusen hier een volautomatisch magazijn en een AGV van Remmert aan.

De Eagle fiberlaser heeft de nieuwste eVa-laserkop, die minder vervuiling geeft en veel minder vervanging van het beschermglas van de lens vraagt.

Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het bedrijf met zich mee brengen. “We krijgen nieuwe technologie tot onze beschikking en kunnen hiermee nieuwe segmenten met andere opdrachtgevers gaan benaderen.”

Veel snijcapaciteit

Vanaf september kan Hoekman RVS zijn productie snijden op een Eagle iNspire 1530 F30.0. “Deze heeft naast een 30kW krachtbron ook een dynamische acceleratie tot 6G, die de piercingtijd tot een minimum verlaagt, en een ergonomische palletwisselaar die in 9 seconden wisselt”, legt Hoekman uit. “Dit alles geeft ons zoveel tijdwinst dat alle onderdelen nog sneller worden gesneden. Hiermee creëren we heel veel capaciteit en worden de levertijden nog korter.”

Duurzaam

Naast snel is deze fiberlaser betrouwbaar, kwalitatief en krachtig. Én duurzaam met zijn lage energieverbruik en de nieuwste eVa-laserkop, die tot wel vier keer minder vervuiling geeft en tien keer minder vervanging van het beschermglas van de lens vraagt. Het productieproces is daardoor minder gevoelig voor storingen. Om de voordelen van de nieuwe laser maximaal te benutten, koppelt Hoekman RVS hier een Remmert volautomatisch magazijn en een Remmert AGV (automated guided vehicle) aan. Het magazijn levert maar liefst 80% winst op voor wat betreft handlingssnelheid. De AGV kan in de nachtelijke uren zorgen voor een volledig zelfstandige productielijn.

Uitgelachen

De belangrijkste reden om deze hypermoderne lasersnijmachine aan te schaffen, is dat Hoekman RVS zijn concurrentiepositie wil versterken. “Ik had je voor de Blechexpo 2021 uitgelachen als je me toen had gezegd dat wij zouden overstappen op een 30 kW lasersnijder. Maar wij zijn nooit van de kleine stappen geweest. Onze positie in de markt is ook ontstaan doordat wij altijd vooruitstrevend zijn geweest in ons machinepark. Net als met andere innovaties en digitalisering.

En als je dan toch moet vervangen, dan maar meteen een grote stap vooruit. Dat is deze 30 kW zeker. Naast onze 10 kW en onze groot formaat 10 kW lasersnijder van 6×2 m, verdubbelt de nieuwe machine onze totale lasersnijcapaciteit. Zeker met grote series en materiaaldiktes tussen de 10 en 30 mm gaan we heel snel en kwalitatief op een veel hoger niveau produceren.”

Hoekman verwacht dan ook vooral die segmenten waar seriematig dikkere plaatdiktes worden verwerkt veel voordeel te kunnen bieden. “Heel belangrijk in onze denkwijze zijn onze huidige klanten. Het voordeel van deze supersnelle machine voelen zij direct in hun portemonnee. De snellere lasersnijtijd betekent goedkopere offertes en orders. En – na de inwerktijd – ook snellere levertijden.”

Volle bak aan de slag

De hele investering betekent voor Hoekman RVS veel extra denkwerk en een flinke, interne verhuizing. De oude 7kW lasersnijder was snel verkocht aan het buitenland. Het stroomhuis krijgt dubbele power en de ICT-aansluiting op de bestaande systemen, de inkoop en het magazijn vragen ook de nodige aandacht. “Iedereen gaat dus volle bak aan de slag om de plaatsing van de Eagle iNspire in augustus vlekkeloos te laten verlopen”, besluit Hoekman.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws nog OnLine

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

Plaatbewerking

Orfa Visser is weer terug bij Bystronic

28-09 Orfa Visser is een begrip in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Het bijna 100 jaar oude…

Plaatbewerking

Remmert maakt nieuwe laser Hoekman écht productief

13-09 Het familiebedrijf Hoekman in Nieuwleusen produceert plaatwerkonderdelen en werkstukken van roestvrij staal. Het dienstenpakket…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Plaatbewerking

RVS-specialist Dumaco Woerden blinkt uit in XXL productie

25-04 De (internationale) markt kent Dumaco Woerden ook wel als ReviconBarosta. Revicon is van oudsher…

Plaatbewerking

En weer gaat een laser door het dak bij ERBA Veenendaal

20-04 De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten…

Plaatbewerking

Mazak opent European Technology Center Laser in Milaan

19-04 De nieuwe faciliteit beschikt over een grote showroom waar een selectie van de nieuwste…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X