Hoffmann Group biedt procescontrole met Renishaw

De Hoffmann Group ondersteunt MKB-bedrijven bij het automatiseren van hun productie met compacte systemen voor het geautomatiseerd beladen en ontladen van gereedschapsmachines zonder automatiseringsinterface. Een samenwerking met metrologiespecialist Renishaw maakt het nu mogelijk CNC-machines achteraf uit te rusten met systemen voor werkstuk- en gereedschapsbesturing en onderdeelmeting en permanente procesbesturing te introduceren.

De precisiemetrologietechnologie van Renishaw kan het gehele productieproces bewaken.

De Hoffmann Group adviseert nu over de relevante diensten en heeft Renishaw-producten in haar assortiment opgenomen. Hiermee kunnen bedrijven worden bediend, die tegen een redelijke prijs hun productie willen automatiseren en daarbij ook oudere machines willen betrekken.

Hele productieproces bewaken

De precisiemetrologietechnologie van Renishaw kan het gehele productieproces bewaken: het controleert werkstuk- en gereedschapsparameters vooraf; tijdens het proces neemt ze willekeurige metingen en past ze aan; ze controleert vervolgens het voltooide werkstuk.

Voor kleine tot middelgrote bewerkingscentra en kleine multitasking machines is er de Renishaw OMP400 tactiele meettaster. De compacte module controleert of het werkstuk correct is opgesteld en scant zelfs complexe 3D-stukgeometrieën met grote precisie na bewerking. Het biedt daarmee alle voordelen van automatisch instellen en testen van werkstukken. Passend hierbij is er de OTS-schakelende 3D-gereedschapstaster voor het meten van contactgereedschap en het bewaken van gereedschapbreuk.

Hij kan draadloos worden geïnstalleerd en heeft een instelbare optische infraroodmodule. Het gereedschapsbesturingssysteem NC4+Blue maakt daarentegen gebruik van blauwe lasertechnologie om gereedschappen snel en met hoge precisie te meten. NC4+Blue detecteert betrouwbaar gereedschapsbreuk en kan in alle bewerkingsmachines worden gebruikt voor procescontrole.

Als alleen gereedschappen met een massieve kern moeten worden gecontroleerd, komt ook het laser gereedschapsbreukdetectiesysteem TRS2 om de hoek kijken. Dit is ontworpen voor verticale en horizontale bewerkingscentra in portaalontwerp en voor multitasking-machines. Voor meerassige bewerkingscentra en multitaskingmachines biedt Renishaw ook een kosteneffectieve manier om de prestaties van de rotatieas te controleren en te optimaliseren met de AxiSet Check-Up. Tijdens de controle worden relevante draaipuntparameters gemeten en automatisch gecorrigeerd met als doel langere omsteltijden en uitval te voorkomen.

De Hoffmann Group wil kleine en middelgrote ondernemingen ondersteunen op hun weg naar digitale en geautomatiseerde productie. MKB-bedrijven die eenvoudig werk automatiseren om medewerkers te ontlasten en machines efficiënter te kunnen gebruiken, behalen concurrentievoordelen, trotseren het tekort aan geschoolde arbeidskrachten en blijven ontspannen handelen, zelfs als de ordersituatie wisselvallig is.

De Hoffmann Group biedt speciaal voor hen beladingssystemen voor het geautomatiseerd beladen van gereedschapsmachines zonder automatiseringsinterface, oplossingen voor procesbewaking en bewerkings-, opspan- en meettechniek. Het bijbehorende advies en de procesanalyse worden uitgevoerd door interne experts en automatiseringspartners zoals Renishaw.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hoffmann Group viert feest op METAVAK

03-10 “Dit jaar zullen we Garant en Holex op de METAVAK in de schijnwerpers zetten.…

Verspanen

Hoffmann Group catalogus 2023/2024 beschikbaar

21-08 De catalogus bevat opnieuw vele nieuwe producten, waaronder het GARANT GreenPlus assortiment dat duurzaamheid…

Verspanen

Hoffmann Group trakteert op avondje film

21-11 De klanten af en toe in de watten leggen is de Hoffmann Group niet…

Verspanen

Snel en foutloos meten

10-11 Op het gebied van meettechniek heeft Hoffmann Group alles onder één dak. De ervaren…

Verspanen

Meer productiviteit, minder eentonig werk

24-10 Garant Automation Basic is het nieuwe beladingssysteem van Hoffmann Group. Het is als eerste…

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

Verspanen

Samenwerking Haimer met Hoffmann Group

02-05 Met een focus op Europa zal Hoffmann de gepatenteerde Haimer-systemen Safe-Lock (op het productgebied…

Werkplaatstechniek

Handbescherming tegen alle gevaren op mechanisch gebied

23-03 Veel bedrijven hoeven dus maar maximaal twaalf modellen op voorraad te hebben. Dit maakt…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema