Hoffmann-Metalcare gastheer van Everising dealers

Hoffmann-Metalcare in Zwijndrecht is de spin in het Europese dealernetwerk van Everising. Want het Europese magazijn van de Taiwanese producent van zaagmachines is hier ondergebracht. Recent kwamen de Europese dealers in Zwijndrecht samen om de strategie voor de komende jaren te bespreken, kennis te maken met de nieuwste Everising-producten en nieuwe ideeën uit te wisselen.

De Europese Everising dealers zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Met verkooppunten in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland vervult Everising een belangrijke rol op de Europese markt voor zaagmachines. Kwaliteit en service zijn de pijlers waarop Everising en het dealernetwerk steunen. Tijdens de dealermeeting kwam de kracht van die combinatie duidelijk naar voren. Door verschillende aan- en afvoeroplossingen en maatwerkapplicaties de revue te laten passeren, weten de dealers elkaar te versterken en hun lokale klanten nog beter en sneller te bedienen. En over de kwaliteit is eigenlijk geen discussie: de oudste nog werkende zaagmachine in Nederland dateert van 1990 en is na ruim 30 jaar nog tot volle tevredenheid in gebruik.

40-jarig bestaan

Dit jaar bestaat Everising 40 jaar. Na twee jaar met reisbeperkingen als gevolg van corona is besloten het 40-jarig bestaan ‘gespreid’ te vieren. Dat neemt niet weg dat het jubileum wordt opgeluisterd met het nodige nieuws. Sinds 1982 hebben kwaliteit, innovatie en state-of-the-art technologie binnen het bedrijf centraal gestaan. Everising heeft zich daarbij altijd laten leiden door de klant. Het resultaat is een constante stroom nieuwe producten, waarvan ook tijdens het dealerevenement weer een aantal werd aangekondigd.

Noviteiten

Zo maakte Everising een uitbreiding van de E-serie bandzaagmachines bekend. De nieuwe E-1030 heeft een zeer stijve constructie en is krachtiger dan het huidige topmodel de E-830. De machine heeft een capaciteit van 1030 mm. De uitvoering met permanent-magneet synchroonmotor staat garant voor een efficiënte werking en hoge dynamische prestaties in vergelijking met conventionele motoren. De nieuwe machine is voorzien van geforceerde koeling en afstandsbediening.

Daarnaast brengt de Taiwanese zaagmachinespecialist een nieuwe verticale bandzaagmachine van het type VH-5060. De machine heeft een capaciteit van 500 (h) x 600 (b) mm en wordt bestuurd door een Siemens besturingssysteem.

Ook kondigde het bedrijf drie nieuwe typen cirkelzaagmachines aan met automatische voeding. De machines, typen CSP-0704, CSP-0806 en CSP-1010, lenen zich voor werkstukken tot 6 meter en onderscheiden zich door een hoge snelheid. Tenslotte werd de overstap bekend gemaakt naar het nieuwe NC III besturingssysteem dat geleverd wordt met 7 inch of 10 inch display. Beide uitvoeringen bieden een automatische software-upload via USB en job-list-functionaliteit. Verwacht wordt dat de noviteiten in de loop van 2022 voor de Europese markt beschikbaar komen.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Succesvolle Open Dagen Hoffmann-Metalcare

12-10 Dagelijks bezochten tientallen bezoekers de middag- en avondprogramma’s die georganiseerd werden in het pand…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare maakt materiaalopslag efficiënter met Böckelt opslagsysteem

06-12 Tot voor kort werd het materiaal bij Hoffmann-Metalcare in de eigen werkplaats opgeslagen in…

Toeleveren

Verbeterde machineveiligheid met naloopwegmeting van Hoffmann-Metalcare

19-10 Hierbij wordt exact gemeten welke tijd er zit tussen het activeren van een (nood)stop…

MetavakNieuws

Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

25-09 Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand…

Verspanen

Behringer zaagautomaten illustreren veranderingen bij Teham Pongers

16-11 Metaalgroothandel Teham Pongers in Hengelo verandert steeds meer van een handelsbedrijf in een logistieke…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen