Succesvolle Open Dagen Hoffmann-Metalcare

Hoffmann-Metalcare organiseerde eind september in Zwijndrecht Open Dagen voor de verspanende en niet-verspanende industrie alsook voor de omliggende industriële bedrijven en andere geïnteresseerden.

Dagelijks bezochten tientallen bezoekers de middag- en avondprogramma’s die georganiseerd werden in het pand van Hoffmann-Metalcare. Dit was speciaal omgetoverd tot expositie- en demonstratieruimte. In één hal werden non-stop demonstraties verzorgd door de onderhouds- en reparatieteams van Hoffmann-Metalcare, terwijl de andere hal gevuld stond met het neusje van de zalm op het gebied van verspanende en niet-verspanende techniek.

Sangiacomo persen

Speciale aandacht was er voor de Sangiacomo persen en Dimeco haspels, richtmachines en aanvoerapparatuur die sinds de recente overname van Belttech tot het programma van Hoffmann-Metalcare behoren. Sangiacomo is een toonaangevend producent van mechanische C-frame- en portaalpersen, waarvan er één tijdens de open dagen werd gepresenteerd. Het brede Sangiacomo leveringsprogramma voor de metaalverwerkende industrie omvat verder complete productieoplossingen, inclusief gereedschappen en automatisering.

Dimeco klemsysteem

Dimeco is wereldwijd één van de grootste leveranciers van haspels, richtmachines en aanvoerapparatuur. Tot het programma behoren ook de Rotobloc gereedschapswissel- en klemsystemen. Tijdens de Open Dagen toonde Hoffmann-Metalcare onder meer een stikstof-gebaseerd klemsysteem.

Totaaloplossingen

Als leverancier van totaaloplossingen voor productielijnen, werden naast de snelle Zehnder & Sommer aanvoerapparatuur ook de vertrouwde Unidor persbesturingen en gereedschapsbewakingssystemen alsook de Raziol bevettings- en doseersystemen gepresenteerd.

Op het gebied van verspanende bewerkingen werd een selectie van Everising en Jaespa kolom- en bandzaagmachines getoond.  Zo konden bezoekers onder meer kennismaken met de H-260 HB en H-460 HB van Everising en de Classic 424 DGH van Jaespa.

Al met al kan worden teruggeblikt op succesvolle Open Dagen waar tientallen relaties persoonlijk werden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in de verspanende en niet-verspanende industrie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hoffmann-Metalcare gastheer van Everising dealers

18-10 Met verkooppunten in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië,…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Plaatbewerking

Proven Concepts creëert uit ideeën zichtbare oplossingen

10-05 Op MIX Noordoost zal Proven Concepts uitleggen dat persen niet alleen interessant is voor…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare maakt materiaalopslag efficiënter met Böckelt opslagsysteem

06-12 Tot voor kort werd het materiaal bij Hoffmann-Metalcare in de eigen werkplaats opgeslagen in…

Toeleveren

Verbeterde machineveiligheid met naloopwegmeting van Hoffmann-Metalcare

19-10 Hierbij wordt exact gemeten welke tijd er zit tussen het activeren van een (nood)stop…

Plaatbewerking

Hydraulische persen Profi Press gaan de hele wereld over

16-06 Al vanaf het begin af aan levert RHTC Profi Press hydraulische persen in verschillende…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen