Hogere standtijd met precisiekoelmiddel

Sandvik Coromant heeft haar Coromant Capto gereedschapshouders geüpgraded voor de T-Max P hardmetaal draaiwisselplaat. De gereedschapshouders omvatten nu toevoer door het gereedschap van boven- en onder-koelmiddel.

Veel Sandvik Coromant gereedschappen voor staaldraaitoepassingen zijn voorzien van een zekere mate van koeltechnologie. Nu krijgt één van de meest gebruikte groepen van draaigereedschappen de upgrade.

Precisiekoelmiddel is gunstig voor het bewerken van ISO S, M en P werkstukmaterialen en met deze toevoeging verhogen de nieuwe houders de standtijd en vergroten ze de productie.

Spaanbreking onder controle

Bewerkingen zoals het draaien van staal creëren een hogedruk omgeving voor verspanende gereedschappen. Als zodanig kunnen draaigereedschappen die zijn voorzien van spuitmonden voor het leveren van precisiekoelmiddel aan de snijzone, de spaanbreking onder controle houden en een veilige bewerking bieden. Behalve het reguleren van het spaanbreken, regelt de implementatie van koelmiddel de gereedschapstemperatuur, voor een lange en voorspelbare standtijd, terwijl ook positieve effecten worden geboden ten aanzien van de oppervlaktekwaliteit.

Vanwege de voordelen van het gebruik van precisiekoelmiddel, zijn veel Sandvik Coromant gereedschappen voor staaldraaitoepassingen voorzien van een zekere mate van koeltechnologie. Nu krijgt één van Sandvik Coromant’s meest gebruikte groepen van draaigereedschappen de upgrade.

T-Max P wisselplaten zijn specifiek ontworpen voor hoogwaardig draaien in moderne productie, terwijl de Coromant Capto een modulair snelwissel-gereedschapsconcept is, dat een grote verscheidenheid aan verlengings- en reductieadapters biedt ter ondersteuning van de samenbouw van gereedschappen met verschillende lengtes en ontwerpkenmerken.

Als onderdeel van het gereedschapsaanbod dat de modulaire Coromant Capto interface combineert met de T-Max P wisselplaat, zijn de Coromant Capto gereedschapshouders voor de T Max P leverbaar in twee uitvoeringen: de kantelpenklem voor het draaien van medium tot grote componenten en de RC starre klem, ontworpen voor het bieden van maximale operationele zekerheid.

De Coromant Capto gereedschapshouders voor de T-Max P profiteren van precisie over- en onder-koelmiddel, hetgeen betekent dat koelmiddel wordt toegevoerd zowel aan de spaangroef als de vrijloopvlakzijde van het gereedschap. Deze functie is ontworpen om haar bedrijfstemperatuur te verlagen.

Omdat het vooraf gerichte precisie overkoelmiddel de spaanvorming kan verbeteren en het procesvenster kan vergroten waar geen operator nodig is, kan deze methode worden gebruikt om de efficiëntie van onbemand bewerken te vergroten. Dit waarborgt dat het proces betrouwbaarder kan worden uitgevoerd, hetgeen op zijn beurt de operatorkosten kan reduceren.

Geïntegreerd onder-koelmiddel heeft het potentieel de standtijd met tot wel 20% te verbeteren. Het voordeel van onder-koelmiddel wordt nog groter bij toegenomen hitte-opwekking, waardoor componentkosten worden verbeterd en de gereedschapskosten per component worden gereduceerd.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

De juiste manier om te diversifiëren

25-08 McKinsey voorspelt dat fabrikanten permanente verschuivingen in klantenmarkten kunnen verwachten en dat veerkracht nodig…

Verspanen

Sandvik Coromant opent nieuwe productiviteits- en innovatiecentra

08-07 Momenteel zijn er 17 Sandvik Coromant applicatiecentra verdeeld over Europa, Noord- en Zuid-Amerika en…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

Ontwikkeling klemtechnologie Mapal gedreven door marktsegmenten

19-05 Mapal werkt intensief samen met klanten uit specifieke markten om de individuele behoeften in…

Verspanen

Sandvik Coromant introduceert CoroPlus Tool Supply

05-05 Het volgen van snijgereedschappen kan een moeilijk en tijdrovend proces zijn, vooral in  machinewerkplaatsen…

Verspanen

Sandvik Coromant verbetert T200 en T300 tapgereedschappen

02-03 Het CoroTap programma, onderdeel van Sandvik Coromant’s aanbod van volhardmetalen ronde gereedschappen, biedt materiaalspecifieke…

Verspanen

Kies digitaal, kies de juiste boor

21-12 Hoe kunnen fabrikanten winstgevend en volgens hun eigen voorwaarden digitaliseren? James Thorpe, wereldwijde productmanager…

Automatisering

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 kondigen samenwerking aan

30-11 Sandvik Coromant heeft een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd met Autodesk. De aankondiging markeert een langdurige…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X