Hotspot van gieterij- en metallurgie-techniek

Düsseldorf is van 25 tot en met 29 juni dé hotspot van de internationale gieterij- en metallurgietechnologie. Rond de 2.100 exposanten uit alle delen van de wereld presenteren dan hun aanbod op de internationale vakbeurzen Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast. Het beurskwartet dekt het gehele spectrum van gieterijtechnologie, gietproducten, metallurgie en thermprocestechnologie af.

Er worden rond de 78.000 vakbezoekers van over ter wereld verwacht. “Het onderscheidende aspect van dit beurskwartet is de vrijwel complete afdekking van de markt – zowel aan aanbod- als vraagzijde. De global players en markleiders zijn op GMTN aanwezig en presenteren in twaalf beurshallen de megatrends van dit moment, innovaties en state-of-the-art-technologie,” legt Friedrich Kehrer van Messe Düsseldorf uit. “Met het oog op de huidige marktontwikkeling met relevante thema’s als additive manufacturing, industrie 4.0 en het grote potentieel van de lichte bouwwijze voor de automobielsector, kunnen we naar een richtinggevende GMTN uitkijken.”

De tweede belangrijkste succesfactor voor de ‘Bright World of Metals’ is het vakprogramma met internationale congressen en de branches-ontmoetingen, zoals de Gifa-Treff, de European Steel Technology and Application Days/Estad, de European Metallurgical Conference/EMC, het Thermprocess-symposium en het Newcast-Forum. Eveneens een grote rol spelen de speciale tentoonstellingen zoals die van de researchgroep voor industriële ovenbouw binnen de VDMA/FOGI voor uiteenlopende industriesegmenten.

Additieve productie
In hal 13 van Gifa is de première van de speciale tentoonstelling Additive Manufacturing. Of het nu gaat om de model- en vormenbouw, de kernproductie of de directe metaaldruk – gieterijen en hun toeleveranciers ontsluiten door de additieve productie nieuw potentieel. “Met onze speciale tentoonstelling willen we een platform bieden, dat dit potentieel ontsluit.” verklaart Gerrit Nawracala van Messe Düsseldorf. “Vooral voor de thema’s e-mobility en de lichte bouwwijze in de automobielindustrie zullen van Gifa sterke impulsen uitgaan. Dat heeft een recente studie van de branchevereniging van de Duitse gieterij-industrie rond de invloed van de elektromobiliteit op de gieterij-industrie en haar producten uitgewerkt. Zo vereisen alternatieve aandrijvingsconcepten zoals hybride en elektroaandrijvingen vergeleken bij de enkele aandrijving met verbrandingsmotoren tot 2030 een toenemende giethoeveelheid.” Volgens de studie van de BDG zal naar verwachting de piek in de vraag naar gietstukken pas in 2030 worden bereikt

ecoMetals
Met de ecoMetals-campagne pakt het GMTN-kwartet een actueel thema op. Centraal hierin staan de aspecten resources- en energie-efficiëntie, klimaatbescherming en innovatieve processen en producten. Exposanten die minimaal een van de thema’s producten, oplossingen en processtappen presenteren, kunnen zich bij het GMTN-team aanmelden. de bezoekers kunnen over dit thema wederom via een speciale brochure en online informatie inwinnen over het aanbod van exposanten rond ecoMetals. Daarnaast zullen er rondleidingen zijn.

Gifa
Sinds decennia is Gifa de brandspiegel van technologische highlights en innovaties voor de gehele waardeketen van de gieterijtechnologie – en dus ook weer in 2019. Meer dan 900 exposanten uit alle toonaangevende landen zullen hun aanbod in de hallen 10 tot en met 13 en 15 tot en met 17 presenteren. Hieronder bevinden zich veel marktleiders, zoals Bühler (Zwitserland), ASK Chemicals (Duitsland), Foseco (Duitsland), Hüttenes Albertus (Duitsland), Kuka Deutschland (Duitsland), Loramendi S (Spanje) en The Sinto Group. Er zijn ook grote paviljoens uit China en Italië aangemeld.

Newcast
Op Newcast demonsteren meer dan 400 exposanten in de hallen 13 en 14 hoe mondiaal de productie van gietstukken is geworden. Markleiders als Bosch Rexroth (Duitsland), Finoba Automative (Duitsland), GOM (Duitsland), Gießerei Heunisch (Duitsland), Eisenwerk Brühl (Duitsland), Kimura Foundry (Japan), Kutes Metal (Turkije), Lomopress (Italië) en Waupaca Foundry (USA) benutten dit platform. In het oog springen grote landenpaviljoens uit China, India en Turkije.

Gifa presenteert de technologische highlights en innovaties voor de gehele waardeketen van de gieterijtechnologie.

Metec
De internationale metallurgie-vakbeurs Metec telt meer dan 500 exposanten. Zij presenteren in de hallen 3, 4 en 5 installaties voor de productie van onbewerkt ijzer, staal en NE-metaal en voor het gieten of vormgeven van staal. Daarnaast uitrustingen en componenten voor hoogovens, walserijen en staalfabrieken. Op de exposantenlijst zijn onder meer de volgende bedrijven te vinden: Inteco (Oostenrijk), Primetals Technologies (Verenigd Koninkrijk), RHI Magnesita (Oosterijk), SMS Group (Duitsland), Tenova (Italië) en Sinosteel (China). Voor het eerst worden op Metec ook gesmede onderdelen gepresenteerd. Deze waren tot nog toe een onderdeel van Newcast, maar passen op basis van hun toenemend belang beter tot een metallurgiebeurs.

Thermprocess
Met een buitenlandse deelname van rond de 50 procent en circa 300 exposanten behoort Thermprocess eveneens tot ’s werelds toonaangevende Bedrijven als Ajac Tocco Magnethermic (Duitsland), Andritz März (Duitsland), Electrotherm (India), Honeywell Thermal Solutions – Elster (Duitsland), Inductotherm Europe (Verenigd Koninkrijk), ITG Induktionsanlagen (Duitsland) en Seco/Warwick Europe (Polen) tonen technologische trends rondom industriële ovens, industriële warmtebehandelingsinstallaties en thermische processen voor edele metalen, harde metalen, keramiek, staal en ijzer, en tevens bouwelementen, uitrustingen, grondstoffen en hulpstoffen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Kuka presenteert automatisering voor KMO’s op TechniShow

13-03 Op de stand in hal 10 presenteert Kuka verschillende robots en cobots. Een highlight…

Bedrijf en Economie

Duurzaamheid troef op dynamische metallurgie-beurzen

19-06 De vier beurzen trokken 63.300 bezoekers uit 114 landen – waarvan 58% beslissers. Ongeveer…

Automatisering

Tebulo Robotics maakt werk in staalindustrie aangenamer

31-05 Tebulo Robotics uit Warmenhuizen ontwerpt, bouwt en levert innovatieve, technisch hoogwaardige robotintegraties voor uiteenlopende…

Bedrijf en Economie

Focus op ecoMetalen, decarbonisatie en circulaire economie

08-05 Ruim 2.000 exposanten uit meer dan 50 landen zullen in twaalf beurshallen de wereldwijde…

Automatisering

Robots met power in compact ontwerp

29-03 De KR 800 overtuigt bijvoorbeeld bij de handling tot 800 kg payload. De twee…

Plaatbewerking

LVD richt LVD Robotic Solutions op na overname Solutions Unit van Kuka Benelux

06-04 De nieuwe firma zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van…

Toeleveren

Registratie voor ‘Bright World of Metals’ 2023 gestart

24-01 Nieuwe technologieën, stijgende eisen aan energie-efficiëntie en de wens om zorgvuldig met hulpbronnen om…

Automatisering

Hygiënische robots

24-01 Ze kunnen worden ingezet voor handling, verpakken, palletiseren of stapelen in alle toepassingen waar…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV