Duurzaamheid troef op dynamische metallurgie-beurzen

Duurzaamheid en kunstmatige intelligentie waren veelbesproken onderwerpen op de vakbeurzen GIFA, Metec, Thermprocess en Newcast, die vorige week onder de gezamenlijke noemer Bright World of Metals plaatsvonden in Düsseldorf.

De vakbeurzen GIFA, Metec, Thermprocess en Newcast trokken 63.300 bezoekers uit 114 landen. Ongeveer 2.200 exposanten uit 56 landen presenteerden zich in twaalf beurshallen.

De vier beurzen trokken 63.300 bezoekers uit 114 landen – waarvan 58% beslissers. Ongeveer 2.200 exposanten uit 56 landen presenteerden in twaalf beurshallen de kracht van de metallurgische industrie en gaven met hun machines, installaties en oplossingen toekomstgerichte impulsen.

Dynamische sfeer

Investeringen, ook in uitdagende tijden voor de wereldeconomie, spontaan geslaagde zakelijke deals en een levendige uitwisseling tussen alle betrokken partijen kenmerkten volgens beursorganisator Messe Düsseldorf de dynamische sfeer op het hele beursterrein. 78% van de bezoekers plant concrete investeringen in de komende twee jaar.

Vraag naar Europese metallurgie- en gieterijtechnologie

De vier beurzen bewezen opnieuw nog meer internationaliteit zowel qua exposanten als bezoekers: 76% van de exposerende bedrijven kwam uit het buitenland. Voor bezoekers bedroeg dit percentage 69% met een groot aandeel uit Azië en overzee. “GIFA, Metec, Thermprocess en Newcast bestrijken bijna de hele internationale markt”, zegt Malte Seifert, directeur van Messe Düsseldorf. De vraag naar Europese metallurgie- en gieterijtechnologie is hoog in het buitenland – vooral in India, de VS en China. Dat blijkt ook uit de internationale ranking van landen: hier staan ​​India en de groeiende markt Turkije op de eerste plaats – gevolgd door Italië, China en Frankrijk.

Industriële transformatie als ‘wegwijzer’

Actuele marktontwikkelingen, enorme uitdagingen zoals een tekort aan (geschoolde) arbeidskrachten, extreem hoge energiekosten die bedrijven extra belasten, maar ook de kansen die de energietransitie met zich meebrengt – er was een overvloed aan overheersende onderwerpen op de Bright World of Metals. Mogelijke oplossingen, zoals de invoering van een internationaal concurrerende elektriciteitsprijs voor de industrie, werden op de eerste beursdag besproken in een gesprek op topniveau tussen industrie en overheid. Deze thema’s bepaalden ook het lezingenprogramma van de fora en conferenties die de beurzen begeleidden. De noodzaak van digitalisering en het gebruik van kunstmatige intelligentie, de wil om duurzaamheid te realiseren en ook veranderde productieprocessen zijn allemaal een uitdrukking van de transformatie van de energie-intensieve industrieën.

Duurzame toekomst

De focus van Bright World of Metals op de vier kernthema’s duurzaamheid, digitalisering, circulaire economie en nieuwe productietechnologieën was bepalend voor de activiteiten in de beurshallen en bij de side events – zoals de congressen en vele ecoMetals formats. Ongeveer twintig spelers uit de metallurgische industrie namen deel aan de ecoMetals-campagne van Messe Düsseldorf. Dat de exposanten niet alleen innovatief zijn, maar ook steeds meer energiezuinig en grondstofbesparend produceren, kon op de ecoMetals Trails live worden ervaren. De kansen en kansen op weg naar een groene transformatie werden ook besproken op het ecoMetals Forum. Dit werd voor het eerst georganiseerd door VDMA Metallurgy en Messe Düsseldorf.

In 2027 staat de volgende Bright World of Metals op de agenda; de exacte data worden in de komende maanden bekend gemaakt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Focus op ecoMetalen, decarbonisatie en circulaire economie

08-05 Ruim 2.000 exposanten uit meer dan 50 landen zullen in twaalf beurshallen de wereldwijde…

Toeleveren

Registratie voor ‘Bright World of Metals’ 2023 gestart

24-01 Nieuwe technologieën, stijgende eisen aan energie-efficiëntie en de wens om zorgvuldig met hulpbronnen om…

Verspanen

Metallurgisch beurs kwartet jaagt innovaties aan

17-07 Het metallurgische beurskwartet Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast heeft eind juni gedurende vijf beursdagen…

Toeleveren

Industriële ovenbouwer Electron enthousiast naar Thermprocess

12-06 Vier jaar geleden keerden Jos Koelewijn en Arnold-Jan van der Wielen van Electron Thermal…

Toeleveren

Hotspot van gieterij- en metallurgie-techniek

27-05 Düsseldorf is van 25 tot en met 29 juni dé hotspot van de internationale…

Beurzen

Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast al in 2018

24-11 Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast wisselen van een vier- naar een driejaarlijkse cyclus. De…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema