Tebulo Robotics maakt werk in staalindustrie aangenamer

De stand van Tebulo Robotics op Metec 2023 (12-16 juni in Düsseldorf) staat geheel in het teken van innovaties en het verbeteren van de werkomstandigheden voor operators in de staalindustrie.

De dross-robotinstallatie maakt menselijke interferentie bij het wegscheppen van het dross van zinkbaden nagenoeg overbodig.

Tebulo Robotics uit Warmenhuizen ontwerpt, bouwt en levert innovatieve, technisch hoogwaardige robotintegraties voor uiteenlopende toepassingen. Met de nieuwste robotapplicaties kunnen operators aanzienlijk veiliger en ergonomisch verantwoord hun dagelijkse werk uitvoeren.

Dross-robotinstallatie

Zo wordt onder andere een eenvoudig te bedienen dross-robotinstallatie met slimme gereedschappen getoond, die moeiteloos in elk bestaand zinkproces kan worden ingepast. Ook als de ruimte beperkt is. Dankzij deze ‘out of the box’-oplossing is menselijke interferentie bij het wegscheppen van het dross van zinkbaden nagenoeg overbodig. Deze oplossing bestaat uit een combinatie van een frontrobot, een V-zijde robot, slimme gebruiksvriendelijke besturingssoftware en een gepatenteerde gereedschapswisselaar. Het bijbehorende gepatenteerde gereedschapstation, met losse harken en/of scheppen, wordt opgesteld in de buurt van de robot. Bijbehorende gereedschapswisselaar (lees: robot-actuated toolchanger) wordt met een ingenieus koppelsysteem gemonteerd op de pols van de robot.

Een robotinstallatie als een ‘strapper’ maakt industriële systemen niet alleen veiliger, maar ook productiever en duurzamer.

Een robotinstallatie als een ‘strapper’ maakt industriële systemen niet alleen veiliger, maar ook productiever en duurzamer.

Strapper

Verder is op de stand bij Tebulo Robotics een ‘strapper’ te zien die opgesteld staat bij een Chinese warmbandwalserij en bij een dompelverzinklijn in Nederland. Evenals bij de eerdergenoemde drossrobot, is ook in het ontwerp van deze installaties veel nadruk gelegd op het welzijn en de veiligheid van de operators. Bij al deze installaties moesten operators in de lijn staan om verbruiksartikelen bij te vullen en/of onderhoud uit te voeren. Door op een slimme wijze gebruik te maken van de flexibiliteit van de nieuwe robotinstallaties, is het voor de operators voortaan mogelijk om de hierboven beschreven activiteiten veilig buiten de lijnen uit te voeren, zonder dat de productielijnen onnodig hoeven te worden stilgezet. Deze robotapplicaties maken industriële systemen niet alleen veiliger, maar ook productiever en duurzamer.

Bovengenoemde robotinstallaties zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden die Tebulo Robotics te bieden heeft. Voor meer inspiratie, bezoek stand G20 in hal 4.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Focus op ecoMetalen, decarbonisatie en circulaire economie

08-05 Ruim 2.000 exposanten uit meer dan 50 landen zullen in twaalf beurshallen de wereldwijde…

Verspanen

Metallurgisch beurs kwartet jaagt innovaties aan

17-07 Het metallurgische beurskwartet Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast heeft eind juni gedurende vijf beursdagen…

Toeleveren

Industriële ovenbouwer Electron enthousiast naar Thermprocess

12-06 Vier jaar geleden keerden Jos Koelewijn en Arnold-Jan van der Wielen van Electron Thermal…

Automatisering

Tebulo stelt veiligheid centraal op Metec

27-05 De stand van Tebulo Industrial Robotics uit Warmenhuizen staat op Metec volledig in het…

Toeleveren

Hotspot van gieterij- en metallurgie-techniek

27-05 Düsseldorf is van 25 tot en met 29 juni dé hotspot van de internationale…

Beurzen

Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast al in 2018

24-11 Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast wisselen van een vier- naar een driejaarlijkse cyclus. De…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema