Hyundai Wia legt accent op zware precisieverspaning

Hyundai-Wia presenteert op de EMO vijftien machines: dat is een tiende van het complete leveringsprogramma van de Koreaanse fabrikant van CNC gereedschapmachines, die streeft naar een ‘toppositie in de markt voor precisiemachines in de 21e eeuw’. Een viertal noviteiten verdient speciale aandacht.

Speciaal voor toepassing in de olie- en gasindustrie ontwikkelde Hyundai Wia de draaimachine L800LMA, die voorzien is van een klauwplaat waardoor pijpdelen van een grote diameter (tot 325 mm) kunnen worden aangevoerd voor bewerking, bijvoorbeeld afdraaien en het aanbrengen van een lasnaad-afschuining. De thermisch symmetrische vaste kop is voorzien van een speciale hitte-isolatie om bij langdurig bewerken de nauwkeurigheid te handhaven. De stabiliteit bij zware bewerking wordt gegarandeerd door een combinatie van meerdere rijen P4 dubbele cilindrische rollagers en hoeklagers. De grote 12-positie gereedschaprevolver, die wordt aangedreven door een hoogkoppel-servomotor, maakt het mogelijk precisiefreesbewerkingen in dezelfde opspanning uit te voeren.

De LV450RM is een kleine verticale draaimachine met vaste kolom voor het draaien van remschijven. De machine, die ook geschikt is voor zware bewerking, is uitgerust met een geavanceerde hoofdspil die ook op langere termijn zorgt voor een hoge werkstukprecisie. Het vermogen van de spil bedraagt 18,5/22 kW. De gereedschaprevolver draait om een verticale as voor meer stabiliteit bij de snijbewerking. De LV450RM, hoewel compact gedimensioneerd, kan werkstukken bewerken met een diameter tot 465 mm en een hoogte tot 465 mm. De machine is uitgerust met een extra hoge, lekvrije toegangsdeur en een koelmiddeltank met een extra hoge capaciteit (300 l).

Andere machines waarvoor de Koreaanse fabrikant speciale aandacht vraagt zijn de L2600M/2SP een ‘frontloader’ draaicentrum met portaallaadinrichting die op een aantal punten is verbeterd ten opzichte van het voorgaande model, en het ‘ram-type’ verticale draaicentrum LV1400, geschikt voor groot, horizontaal op te spannen draaiwerk zoals tandkransen.

Hyundai Wia bouwt inmiddels zo’n tienduizend machines per jaar. Ze hebben een modern design en dekken het gehele verspaningsspectrum af, van eenvoudig seriewerk tot complexe bewerking van grote, enkelvoudige werkstukken. Het programma gaat steeds meer in de richting van hightech machines. Onlangs is in de thuisbasis Zuid-Korea een nieuw innovatiecentrum gebouwd. In 2015 zal ook in Duitsland, nabij Frankfurt, een dergelijk centrum in gebruik worden genomen. Tijdens de EMO zullen op de stand van Hyundai Wia medewerkers van de Nederlandse vertegenwoordiger Dymato aanwezig zijn.

Hyundai Wia
Hal 26, stand D29

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Danobat organiseert digitale Precision Day

06-10 Danobat, wereldspeler op het gebied van precisie slijptechnologie, organiseert op 15 oktober de Precision…

TechniShow-Esef 2018

Dormac showt totaaloplossingen

06-03 Met een uitgebreid leveringsprogramma voor verspanende bewerkingstechnologie, ondersteund door vergaande proceskennis en hoogwaardige service,…

Automatisering

Recordjaar voor RoboJob

06-01 Voor RoboJob, was 2015 opnieuw een recordjaar. De Belgische automatiseerder van draai-, frees- en…

Verspanen

Hurco koopt Amerikaanse en Taiwanese fabrikant

31-07 Gereedschapmachinefabrikant Hurco heeft Milltronics CNC Machines uit Amerika en Takumi Machinery uit Taiwan overgenomen.…

Geen categorie

Dormac geeft vol gas op freesmarkt

30-09 Veel nadrukkelijker dan voorheen gaat Dormac CNC Solutions zich richten op de freesmarkt. De…

Geen categorie

Haas introduceert heavy-duty Big-Bore-draaimachines

27-02 Voor bedrijven die behoefte hebben aan draaicapaciteit voor stafmateriaal met een grotere diameter maar…

Geen categorie

Gelderblom beste Okuma dealer

23-09 De Benelux-vertegenwoordiger van Okuma Corporation, Gelderblom CNC Machines in Houten, heeft de Golden Partner…

Geen categorie

Oude Reimer levert Denitool precisiegereedschap

05-09 Oude Reimer in Hilversum vertegenwoordigt per direct de Zwitserse fabrikant van precisie draai- en…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV