Haas introduceert heavy-duty Big-Bore-draaimachines

Voor bedrijven die behoefte hebben aan draaicapaciteit voor stafmateriaal met een grotere diameter maar geen ruimte hebben voor een draaimachine met een groter vloeroppervlak, biedt Haas Automation nu een compleet assortiment van heavy-duty Big-Bore-draaimachines. Deze draaibanken biedt gebruikers een hoger vermogen, een grotere klauwplaat en een grotere stafdoorlaat, zonder dat een grotere machine in huis moet worden gehaald.

Er zijn zes Big-Bore-modellen verkrijgbaar. De maximale draaicapaciteit varieert van 381 mm x 533 mm voor de ST-25 tot 648 mm x 2.032 mm voor de ST-45L, die een groot frame heeft. Er zijn twee modellen met Y-asmogelijkheden.

De Haas ST-draaimachines hebben een heavy-duty gietijzeren machinebasis, die garant staat voor een hoge machinestabiliteit. Dat is een belangrijk voordeel voor machines die ontworpen zijn om werkstukken met een grote diameter aan te kunnen. Om te zorgen voor een betrouwbare nauwkeurigheid en repeteernauwkeurigheid bij zwaar draaiwerk, is het ontwerp van de Haas ST-draaibanken geoptimaliseerd met behulp van eindige elementenanalyse (FEA) en versterkt met verstevigingsribben. Elke Big-Bore-spilkop heeft een compacte en symmetrische vorm om de thermische stabiliteit en stijfheid te verbeteren. Het 45-graden machinebed verbetert zowel de toegankelijkheid als de spanenafvoer.

De Haas ST-25 heeft een maximale draaicapaciteit van 381 mm x 533 mm. De maximale zwaaidiameter boven het bed bedraagt 806 mm. De A2-6-hoofdspil van de machine heeft een stafdoorlaat van 76 mm en is uitgerust met een hydraulische klauwplaat van 254 mm. De hoofdspil wordt aangedreven door een vector-aandrijfsysteem met een maximaal vermogen van 22,4 kW. Het maximale draaitoerental bedraagt 3.400 omw/min. Standaard is de machine uitgerust met een revolver met boutbevestigingen met 12 posities.

De ST-25Y, die dezelfde vloeroppervlak- en hoofdspilspecificaties heeft als de ST-25, heeft een maximale draaicapaciteit van 305 mm x 533 mm. Deze machine heeft een Y-as, die ±50,8 mm verplaatsing levert, en wordt standaard geleverd met de optie voor aangedreven gereedschappen met een hoog koppel en een servoaangedreven C-as. Standaard is de machine uitgerust met een hybride revolver (met boutbevestigingen/VDI) met 12 posities.

De Haas ST-35 heeft een maximale draaicapaciteit van 533 mm x 660 mm. De maximale zwaaidiameter boven het bed bedraagt 806 mm. De A2-8-hoofdspil van de machine heeft een stafdoorlaat van 102 mm en is uitgerust met een hydraulische klauwplaat van 305 mm. De hoofdspil wordt via een 2-traps tandwielkast aangedreven door een vector-aandrijfsysteem met een maximaal vermogen van 29,8 kW. Het maximale draaitoerental bedraagt 2.400 omw/min. Standaard is de machine uitgerust met een revolver met boutbevestigingen met 12 posities.

De ST-35Y, die dezelfde vloeroppervlak- en hoofdspilspecificaties heeft als de ST-35, heeft een maximale draaicapaciteit van 457 mm x 584 mm. Deze machine heeft een Y-as, die ±50,8 mm verplaatsing levert, en wordt standaard geleverd met de optie voor aangedreven gereedschappen met een hoog koppel en een servoaangedreven C-as. Standaard is de machine uitgerust met een hybride revolver (met boutbevestigingen/VDI) met 12 posities.

De ST-45 heeft een maximale draaicapaciteit van 648 mm x 1.118 mm. De maximale zwaaidiameter boven het bed bedraagt 876 mm. De A2-11-hoofdspil van de machine heeft een doorlaat van 178 mm en is geschikt voor een optionele hydraulische klauwplaat van 457 mm (klauwplaat en hydraulische verbinding standaard niet meegeleverd). De hoofdspil wordt via een 2-traps tandwielkast aangedreven door een vector-aandrijfsysteem met een maximaal vermogen van 29,8 kW. Het maximale draaitoerental bedraagt 1.400 omw/min. Standaard is de machine uitgerust met een revolver met boutbevestigingen met 12 posities.

De ST-45L is een lang bed-versie van de ST-45 en heeft een maximale draaicapaciteit van 648 mm x 2.032 mm. Hiermee wordt de draailengte bijna verdubbeld. De ST-45L is standaard uitgerust met een servoaangedreven losse kop.

Alle Haas Big-Bore-draaimachines zijn standaard uitgerust met onder andere gesynchroniseerd tappen, een 15-inch LCD-kleurenscherm en een USB-poort. Aanvullend kunnen de machines worden uitgerust met opties zoals een bandspanentransporteur, een hydraulische losse kop, een automatische gereedschapstaster, een automatisch werkstukopvangsysteem (stukvanger), hogedrukkoelmiddelsystemen en nog veel meer.

Website Landre

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Beul van een Y-as machine maakt product in één keer af

29-09 Een beul van een machine. Dat was de eerste indruk die Ton Bruns, operationeel…

TechniShow-Esef 2018

Dormac showt totaaloplossingen

06-03 Met een uitgebreid leveringsprogramma voor verspanende bewerkingstechnologie, ondersteund door vergaande proceskennis en hoogwaardige service,…

Automatisering

Recordjaar voor RoboJob

06-01 Voor RoboJob, was 2015 opnieuw een recordjaar. De Belgische automatiseerder van draai-, frees- en…

Verspanen

DMG Mori met zeven wereldpremières op EMO

17-09 DMG Mori presenteert op de EMO zeven wereldpremières: vier op het gebied van draaien…

Verspanen

Ambitieus Doosan toont 22 hightech machines op EMO

04-09 Met de presentatie van 22 draai- en freesmachines pakt Doosan flink uit op de…

Verspanen

Hurco koopt Amerikaanse en Taiwanese fabrikant

31-07 Gereedschapmachinefabrikant Hurco heeft Milltronics CNC Machines uit Amerika en Takumi Machinery uit Taiwan overgenomen.…

Geen categorie

Bendertechniek hamert op belang van goed onderhoud

25-03 Bendertechniek greep de Demoweek niet alleen aan om de aandacht te vestigen op een…

Geen categorie

Haas legt gebruik van losse kop uit

11-02 Haas Automation heeft een video gepubliceerd die een brede waaier aan aspecten van het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X