Index lanceert cloudplatform iXworld

0

De Index groep presenteert op de AMB het nieuwe cloudplatform iXworld. Vier apps zijn reeds beschikbaar om langs digitale weg de efficiency rondom de verspaning te vergroten.

Via de modules iXplore, iXshop, iXservices of iX4.0 kan de gebruiker van de Index machines voor zijn complete procesketen digitale ondersteuning inroepen, van het inwinnen van informatie bij het kopen van een machine, via het in bedrijf zijn van de machine, tot en met de service en het laten bezorgen van reserve-onderdelen.

Dat Index al jaren werkt aan digitale oplossingen, bewijzen de ‘Virtuelle Maschine/ VMPro‘ en Traub ‘WinFlexIPS‘. Opbouwend op de werkelijke machinegeometrieën en -software, kunnen daarmee op afstand van de productie nieuwe aanlopen en werkstukbewerkingen virtueel gepland, getest en geoptimaliseerd worden; realtime en 100 procent overdraagbaar op de werkelijke machine. Ook wordt op de AMB het al langer bestaande en voor talrijke machines aangeboden iXpanel bedieningsconcept uitvoerig voorgesteld. Het zorgt voor comfort en geeft toegang tot productie in een netwerk.

INDEX G420
Een wereldpremière is de Index G420, een nieuw ontwikkeld draai-freescentrum dat uitblinkt qua stabiliteit, een relatief grote werkruimte en een bedieningsvriendelijke ergonomische opbouw.

Nieuw draai-freescentrum
De basis voor de compleet nieuwe Index wereld blijven toch de machines van Index en Traub. Hiervan worden er zeven op de stand opgesteld. Hoogtepunt is de Index G420, een nieuw ontwikkeld draai-freescentrum dat uitblinkt qua stabiliteit, een relatief grote werkruimte en een bedieningsvriendwelijke ergonomische opbouw. Met de Index MS22-L wordt een CNC-draaiautomaat met meerdere spindels in langdraai-versie getoond waarmee slanke onderdelen zich met hoge processtabiliteit efficiënt laten vervaardigen.

Een wereldpremière is de Index G420, een nieuw ontwikkeld draai-freescentrum dat uitblinkt qua stabiliteit, een relatief grote werkruimte en een bedieningsvriendelijke ergonomische opbouw.De productiedraaiautomaat Index C200 – in een nieuw bedieningsvriendelijk design – wordt op de AMB getoond met de robotcel iXcenter en verticale palletopslag, die de volautomatische operatie ondersteunen. iXcenter is, zoals ook andere automatiseringsvormen, in verschillende Index en Traub productiemachines optioneel integreerbaar.

Verder worden getoond de universele draaimachine Index B400, de meerspindelautomaat Index MS40-8 en de lang/kort draaiautomaat Traub TNL20-9B.

De Index groep wordt in Nederland vertegenwoordigd door Laagland.
Index groep, hal 4, stand B31