Index op AMB: meer dan draaien

Bij Index staan de nieuwe Index G220 en Traub TNX220 draai-freescentra, plus de eveneens nieuwe iXcenter robotcel in de maat L centraal op de AMB. Ook te zien: de Index ABC en C200 automatische productiedraaibanken, de Traub TNL12 draaibank en de Index MS24-6 multi-spindelmachine.

De nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum viert op de AMB zijn première.

Met de nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum en het Traub TNX220 draaifreescentrum komen de draaispecialisten uit Esslingen tegemoet aan de trend van veeleisende compleet bewerkingen. Beide machines hebben een spildoorlaat van 76 mm, een klauwplaatdiameter van 200 mm en een draailengte van 900 mm. Een mineraal gegoten bed en royaal gedimensioneerde lineaire geleidingen zorgen voor ideale stabiliteit en dempingseigenschappen, evenals uitstekende dynamische waarden. Bijzondere kenmerken zijn de gemotoriseerde freesspindel met de hydrodynamisch gelagerde Y/B-as en de twee gereedschapsrevolvers aan de onderzijde. Samen maken deze kenmerken een flexibele en productieve compleet bewerking mogelijk.

Automatiseringscellen van S tot XL

Als aanvulling op de twee draai-freescentra presenteert Index ook de nieuwe maat L iXcenter, waarmee de serie automatiseringscellen wordt uitgebreid tot alle maten tussen S en XL. Net als de XL-versie bestaat het iXcenter L uit een voor de machine geplaatste robotcel, waaraan van twee kanten verschillende modules kunnen worden gekoppeld – daartoe behoren pallet-/rekmodules, meet-/teststations, apparatuur voor ontbramen, reinigen of lasermarkeren, en nog veel meer. Dit maakt een volledige automatisering van de procesketen van machinale bewerking tot verpakking mogelijk.

Automatische draaibank met Y-as

Een ander hoogtepunt is de nieuwe versie van de Index ABC CNC-draaibank, die zich vooral kenmerkt door verbeteringen in de bovenste revolver. Daartoe behoren een elektronische indexeeras, Y-as functionaliteit en de mogelijkheid om dubbele gereedschapshouders te monteren. Maar ondanks al deze vernieuwingen heeft Index de eigenschappen van het vorige model behouden: Het machineontwerp, de werkruimte en de afmetingen zijn nog exact hetzelfde.

Vernieuwde langdraaiautomaat

Verder zet Index de Traub TNL12 langdraaiautomaat in de schijnwerpers. Deze machine kan eenvoudig worden omgebouwd naar een kortdraaimachine. De TNL12 is geschikt voor een hoge productiviteit als het gaat om het bewerken van kleine, precieze draaidelen. In vergelijking met zijn voorganger heeft de nieuwe versie een compacter ontwerp met een betere kinematica.

De Index MS24-6 CNC-multispindel draaibank is een bijzondere verschijning.

De Index MS24-6 CNC-multispindel draaibank is een bijzondere verschijning.

Voor economische draaibewerking zal ook de Index MS24-6 CNC-multispindel draaibank te zien zijn. De machine is compacter dan zijn voorganger, de MS22-6, maar kan nog steeds een iets grotere stafdiameter van 24 mm aan. Met het oog op afnemende seriegroottes is het geoptimaliseerde instelconcept van belang. Het Index-snelspansysteem met geïntegreerde W-vertanding op de dwarsslede helpt daarbij. Aanvullend op de grotere stafdiameter van de MS24-6 is het nieuwe Index stafmagazijn MBL24-6, dat alle gebruikelijke MBL-voordelen biedt met betrekking tot een soepele stafbeweging en vermindering van trillingen tijdens de bewerking. Het systeem is verkrijgbaar als bundellader en als staflader in afmetingen van 3.300 mm en 4.300 mm.

Additive Manufacturing

Index zal ook haar partnerbedrijf One Click Metal presenteren, een aanbieder van additive manufacturing-oplossingen waarin het bedrijf sinds maart 2021 meerderheidsaandeelhouder is. One Click Metal ontwikkelt uitgebreide oplossingen op het gebied van 3D-geprinte metalen componenten.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Ruimer met negen levens

13-02 Het bijzondere aan de FixReam 700 ruimers is hun veelvuldige bruikbaarheid. Deze wordt bereikt…

Verspanen

Automatiseringspakket voor kleinere werkplaats

15-01 Met de DA300 voor 5-assige verticale bewerking heeft Makino een sterke positie verworven in…

Bedrijf en Economie

Laagland heeft flinke groeiambities

18-12 Cammeraat is benoemd tot algemeen directeur en heeft flinke groeiambities met beide bedrijven. Hij…

Bedrijf en Economie

Beurshallen AMB 2024 weer volledig bezet

04-12 “Het huidige aantal standregistraties is een duidelijke indicatie van het belang van AMB voor…

Verspanen

Mapal introduceert nieuwe gereedschappen

08-10 Een hoogtepunt op de stand van Mapal tijdens de EMO waren de MEGA-Deep-Drill-Steel diepgatboren.…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Nieuwe machinelijn Soraluce gericht op betrouwbaar, precies en flexibel

21-06 De Performance Line is een nieuwe lijn van Soraluce met drie machinetypes die alle…

Verspanen

Sleutelspelers al aan boord bij AMB 2024

12-06 Snel zijn loont: voor het eerst kunnen exposanten die hun stand boeken vóór 30…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?