Index op AMB: meer dan draaien

Bij Index staan de nieuwe Index G220 en Traub TNX220 draai-freescentra, plus de eveneens nieuwe iXcenter robotcel in de maat L centraal op de AMB. Ook te zien: de Index ABC en C200 automatische productiedraaibanken, de Traub TNL12 draaibank en de Index MS24-6 multi-spindelmachine.

De nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum viert op de AMB zijn première.

Met de nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum en het Traub TNX220 draaifreescentrum komen de draaispecialisten uit Esslingen tegemoet aan de trend van veeleisende compleet bewerkingen. Beide machines hebben een spildoorlaat van 76 mm, een klauwplaatdiameter van 200 mm en een draailengte van 900 mm. Een mineraal gegoten bed en royaal gedimensioneerde lineaire geleidingen zorgen voor ideale stabiliteit en dempingseigenschappen, evenals uitstekende dynamische waarden. Bijzondere kenmerken zijn de gemotoriseerde freesspindel met de hydrodynamisch gelagerde Y/B-as en de twee gereedschapsrevolvers aan de onderzijde. Samen maken deze kenmerken een flexibele en productieve compleet bewerking mogelijk.

Automatiseringscellen van S tot XL

Als aanvulling op de twee draai-freescentra presenteert Index ook de nieuwe maat L iXcenter, waarmee de serie automatiseringscellen wordt uitgebreid tot alle maten tussen S en XL. Net als de XL-versie bestaat het iXcenter L uit een voor de machine geplaatste robotcel, waaraan van twee kanten verschillende modules kunnen worden gekoppeld – daartoe behoren pallet-/rekmodules, meet-/teststations, apparatuur voor ontbramen, reinigen of lasermarkeren, en nog veel meer. Dit maakt een volledige automatisering van de procesketen van machinale bewerking tot verpakking mogelijk.

Automatische draaibank met Y-as

Een ander hoogtepunt is de nieuwe versie van de Index ABC CNC-draaibank, die zich vooral kenmerkt door verbeteringen in de bovenste revolver. Daartoe behoren een elektronische indexeeras, Y-as functionaliteit en de mogelijkheid om dubbele gereedschapshouders te monteren. Maar ondanks al deze vernieuwingen heeft Index de eigenschappen van het vorige model behouden: Het machineontwerp, de werkruimte en de afmetingen zijn nog exact hetzelfde.

Vernieuwde langdraaiautomaat

Verder zet Index de Traub TNL12 langdraaiautomaat in de schijnwerpers. Deze machine kan eenvoudig worden omgebouwd naar een kortdraaimachine. De TNL12 is geschikt voor een hoge productiviteit als het gaat om het bewerken van kleine, precieze draaidelen. In vergelijking met zijn voorganger heeft de nieuwe versie een compacter ontwerp met een betere kinematica.

De Index MS24-6 CNC-multispindel draaibank is een bijzondere verschijning.

De Index MS24-6 CNC-multispindel draaibank is een bijzondere verschijning.

Voor economische draaibewerking zal ook de Index MS24-6 CNC-multispindel draaibank te zien zijn. De machine is compacter dan zijn voorganger, de MS22-6, maar kan nog steeds een iets grotere stafdiameter van 24 mm aan. Met het oog op afnemende seriegroottes is het geoptimaliseerde instelconcept van belang. Het Index-snelspansysteem met geïntegreerde W-vertanding op de dwarsslede helpt daarbij. Aanvullend op de grotere stafdiameter van de MS24-6 is het nieuwe Index stafmagazijn MBL24-6, dat alle gebruikelijke MBL-voordelen biedt met betrekking tot een soepele stafbeweging en vermindering van trillingen tijdens de bewerking. Het systeem is verkrijgbaar als bundellader en als staflader in afmetingen van 3.300 mm en 4.300 mm.

Additive Manufacturing

Index zal ook haar partnerbedrijf One Click Metal presenteren, een aanbieder van additive manufacturing-oplossingen waarin het bedrijf sinds maart 2021 meerderheidsaandeelhouder is. One Click Metal ontwikkelt uitgebreide oplossingen op het gebied van 3D-geprinte metalen componenten.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

AMB maakt inspirerende comeback

19-09 De beursorganisatie spreekt van een vrolijk en inspirerend evenement. De 1238 exposanten van over…

Bedrijf en Economie

AMB in Stuttgart voortvarend van start

14-09 Het team van MetaalNieuws en VerspaningsNieuws is uiteraard van de partij en zal in…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

DN Solutions neemt negen machines mee naar AMB

07-09 DN Solutions geeft aan dat een beurs essentieel is om nieuwe technologie te ontdekken.…

Verspanen

Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

07-09 Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio…

Automatisering

Coby CNC, doe-het-zelf automatisering met cobot

06-09 Coby maakt het mogelijk om zonder externe technici of opleidingen helemaal zelf aan de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X