Industrie laat online kansen liggen op new business

Online marketing in de industrie biedt veel kansen. Over het algemeen wordt de website van bedrijven uit de industrie nog te weinig gezien als verkoopmiddel om nieuwe kopers aan te trekken. Het is vaak een digitale brochure en het verkopen van producten gaat voornamelijk via vertegenwoordigers.

Uit recent onderzoek van Jelba blijkt dat 95-98% van de B2B-inkopers uit de industrie zich online oriënteren voordat ze een offerte opvragen. Van dit percentage is 60%-70% van de kopers al op de hoogte van uw producten voordat ze contact opnemen. Google is het nummer 1 oriëntatiepunt in Nederland. Toch heeft het merendeel van de industriële fabrikanten nog geen heldere website of webshop met een logische indeling met voldoende goed gestructureerde content voor Google.

Voor bedrijven uit de industrie is B2B leadgeneratie een zeer waardevol verkoopmethode om in te zetten. Leadgeneratie bespaart tijd en geld. Simpelweg omdat er niet op elke afspraak en klant wordt afgegaan, maar dat er wordt gekeken naar de data en dus naar de kwaliteit van de lead. Zo worden de beste leads met het hoogste slagingspercentage uitgefilterd. Een interessante aanpak voor online marketing in de industrie is hier te lezen.

Jelba Online

Wij zijn Jelba, wij zijn uw collega’s

Er zijn ook uitzonderingen. Bekende bedrijven zoals o.a. Cellro, Leering Hengelo, Dormer Pramet, SlijpExpert.nl en Klein Tooling uit de metaal-bewerkende industrie hebben de Online transitie inmiddels volop omarmd en geven snelheid aan hun online ambities, maar wel met de inzet van Jelba als online marketingafdeling. Het niet in huis hebben van experts is immers een veel gehoorde reden waarom de Online strategie en actie niet van de grond komt bij B2B bedrijven. Jelba biedt unieke B2B expertise in combinatie met Online expertise en opereert als volledige B2B online marketingafdeling voor haar klanten.

Cellro bijvoorbeeld kiest voor een digitale strategie om te verkopen via haar (internationale) dealers en maakt hier volop gebruik van leadgeneratie. Leering Hengelo heeft met de niche platformen LintzagenService.nl en Karel Clean een strategie om maximaal rendement te halen via leadgeneratie en e-commerce. Zij presenteren hier zowel kapitaalgoederen en professionele verbruiksgoederen.

Als u ook nieuwsgierig bent geworden of uw producten geschikt zijn voor online business dan willen wij voor de eerste 5 aanmeldingen in samenwerking met MetaalNieuws een analyse aanbieden om te kijken waar uw doelgroep nu online koopt. Interesse?
Mail voor een vrijblijvende analyse naar arwen@jelba.com of bart@jelba.com.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Inboedel Waalres Lasbedrijf op online veiling

05-07 Het online aanbod bestaat uit een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingsmachines, gereedschappen en een personenwagen.…

Plaatbewerking

247Tailorsteel maakt grote sprong

01-06 Berlo is weggeplukt bij ATAG Heating om 247TailorSteel nieuwe impulsen te geven. De ‘slimme’…

MetaalNieuws Extra IM

Bewustwording risico’s werkplek zorgt voor minder bedrijfsongevallen

03-02 Fouten maken is menselijk. Maar fouten door onwetendheid zouden niet voor mogen komen. Daarom…

Bedrijf en Economie

Op naar de nieuwe website www.MetaalNieuws.nl

31-01 Uiteraard proberen wij deze hinder zo veel mogelijk te beperken maar het kan voorkomen…

Verspanen

Tim Wentink versterkt redactie MetaalNieuws

25-08 Tim Wentink is al vele jaren als journalist, technisch schrijver en contentmaker actief in…

Verspanen

Online workshop SMART Machining Platform wordt herhaald

24-06 Vanwege de grote interesse wordt de online workshop van het SMART Machining Platform op…

Verbinden

Lijmen Online: 100% online event

24-06 Kenniscluster LIJMEN, een nieuw initiatief van Mikrocentrum, presenteert op 8 juli Lijmen Online. Dit…

Toeleveren

Hannover Messe gaat digitaal

15-06 Geen echte Hannover Messe dit jaar, maar wel een digitale variant op ’s werelds…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen