De Cromvoirtse maakt bestellen weer wat makkelijker voor machinebouwer

De Cromvoirtse heeft het automatische bestelproces voor zijn klanten opnieuw een stukje gemakkelijker en sneller gemaakt. Dankzij de voorziening CSV-import kan een klant alle aanvullende informatie die nodig is om de gewenste bewerkingen uit te voeren, rechtstreeks vanuit zijn ERP-systeem uploaden in het webportaal van De Cromvoirtse. Dat scheelt een hoop werk en dus tijd.

Gerobotiseerd kanten bij De Cromvoirtse. Ook voor deze bewerking kunnen via het webportaal offertes worden opgevraagd en bestellingen worden gedaan.

De Cromvoirtse, leverancier van metaal op maat met vestigingen in Oisterwijk en Nuth, is een pionier als gaat om automatisch online bestellen. Voor lasersnijden, buislasersnijden, watersnijden, kantwerk, zaagwerk en diverse nabewerkingen (tappen, soevereinen en ontbramen) kunnen via het webportaal offertes worden opgevraagd en bestellingen worden gedaan.

Grote tijdwinst

De Cromvoirtse bedient hiermee vooral machinebouwers. Juist hen biedt de nieuwe functie nu nog meer gemak. Uitgangspunt hierbij is dat de meeste machinebouwers een ERP-systeem hebben en een grote en gevarieerde bestelbehoefte. Een online aanvraag in het portaal van de Cromvoirtse kan hierdoor zo maar bestaan uit enkele honderden regels en allerlei soorten bewerkingen. Met het uploaden hiervan én het toevoegen van de informatie die nog niet in een step of dxf-file zit, kan iemand al gauw een uur druk zijn. En dat terwijl alle informatie die moet worden toegevoegd al wel in ERP zit. Dankzij de nieuwe update kan deze informatie nu rechtstreeks vanuit ERP in het webportaal worden gezet. Dat betekent een grote tijdwinst. “Je kunt letterlijk met enkele muisclicks een bestelling plaatsen”, zegt Hoofd Verkoop Bart van Gisbergen. “Je bent binnen een minuut klaar en weet zeker dat de informatie foutloos is.”

De CSV-bestanden die vanuit ERP worden meegestuurd, mogen vuil zijn – in die zin dat ze meer informatie mogen bevatten dan De Cromvoirtse nodig heeft. “We hebben het heel eenvoudig en flexibel gemaakt. We kijken alleen maar naar de informatie die we nodig hebben voor onze bewerkingen. De rest laten we links liggen.”

Eenmalig voorwerk

Om CSV-import mogelijk te maken moet de klant eenmalig wat voorwerk doen. Want er zit vrijwel altijd verschil tussen de namen van bijvoorbeeld materiaalsoorten die de klant in zijn ERP gebruikt en de namen die De Cromvoirtse gebruikt. Dat moet op elkaar worden afgestemd. “Als de namen zijn vertaald, kunnen wij de offerte maken”, aldus Van Gisbergen. Hiervoor is een werkinstructie gemaakt. In het webportaal zit ook een link naar Teamviewer zodat een medewerker van De Cromvoirtse mee kan kijken en uitleg geven bij het goed instellen van alles. Dat is eenmalig 5 à 10 minuten werk en daarna heeft de klant hier bij elke bestelling plezier van.

De Cromvoirtse wil met zijn productiecapaciteit een naadloos verlengstuk zijn van machinebouwers en andere opdrachtgevers. Met nieuwe voorziening is de integratie opnieuw een stukje verder gebracht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

De Cromvoirtse vergroot watersnijcapaciteit

16-01 De leverancier van snel metaal op maat zag een aantal jaren geleden in haar…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

19-12 Wat daar nog eens extra aan bijdraagt is de eerste gedachte die me te…

Plaatbewerking

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

01-03 Al een tijdje volgde ik ‘Dakar’ op een afstandje met meer dan gemiddelde interesse.…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Toeleveren

Inboedel Waalres Lasbedrijf op online veiling

05-07 Het online aanbod bestaat uit een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingsmachines, gereedschappen en een personenwagen.…

Plaatbewerking

Samen zijn we sterker

16-06 Ze doen het op hun eigen manier, maar er is ook een duidelijke overeenkomst:…

Plaatbewerking

Janwillem Verschuuren, nieuwe voorzitter NEVAT GPI

15-06 Dat netwerken gebeurt volop bij GPI. Juist daarom heeft Janwillem Verschuuren, mede-eigenaar van De…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen