Infobijeenkomst gerobotiseerd TIG-lassen

0

Ook TIG-lassen kan goed worden gerobotiseerd, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Samen met Teqnow organiseert de Federatie Metaalplaat hierover op 26 september een informatiebijeenkomst.

Lassen met een robot wordt al op veel plaatsen toegepast. Daarbij gaat het vrijwel altijd om gerobotiseerd MIG/MAG-lassen of om gerobotiseerd puntlassen (automotive). Een ander veel gebruikt lasproces, het TIG-lassen, wordt echter nog vrijwel overal handmatig uitgevoerd.

Tijdens de bijeenkomst Gerobotiseerd TIG-lassen krijgen de deelnemers onder andere inzicht in de antwoorden op de volgende vragen: Wat zijn voor robotisering de verschillen tussen MIG- en TIG-lassen? Wanneer is het zinvol TIG-lassen te robotiseren? Wat zijn de praktijkervaringen van diverse bedrijven bij het TIG-lassen van aluminium, RVS en staal? Wanneer is het zinvol om een gecombineerde MIG/TIG-robotisering in te zetten?

Behalve een introductie door David van der Wall van Matech, die de vraag behandelt wanneer het zinvol is om te TIG-lassen, staan er tijdens deze bijeenkomst vier praktijkcases gerobotiseerd TIG-lassen op het programma. De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers en productieverantwoordelijken van bedrijven die TIG-lassen en die interesse hebben in de mogelijkheden van gerobotiseerd TIG-lassen. Hij vindt plaats op 26 september 2019 bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via hier.