Inschrijving ION Borghardt Award geopend

0

De inschrijving voor de ION Borghardt Award 2016 is geopend. De thema’s waar dit jaar de aandacht op wordt gelegd bij deze prijs voor de oppervlaktetechniek, zijn ‘ketenoptimalisatie’ en ‘innovatief bij markintroductie’.

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Om de BV Nederland concurrerend te houden moet de hele keten sterk zijn. Hier kan een toeleverancier, een laboratorium, maar ook de applicateur een belangrijke rol in spelen. Met andere woorden, wat doet een bedrijf om de ketenpartners te ontzorgen, de kwaliteit hoog, de traceerbaarheid goed en de kosten laag te houden.

Hoewel uiteraard ook ontwikkelprojecten zijn toegelaten, wordt met het thema ‘innovatief bij marktintroductie’ vooral benadrukt dat onderzoek gevolgd moet worden door een marktintroductie en dus een reële markt moet bedienen. Immers het bedienen van een markt leidt tot omzet. En hier wil de jury graag zien dat er nieuwe wegen bewandeld worden. Dit kan zowel in productietechniek, alsook in product-marktcombinaties.
De jury staat weer onder voorzitterschap Arjan Mol; Universitair Hoofddocent afdeling Technische Materiaalwetenschappen, Metals Processing, MPMP, Corrosietechnologie en  Elektrochemie bij de TU Delft. De prijs wordt begin oktober uitgereikt tijdens de week van de oppervlaktetechnologie.

Aanmelden