Inschrijving voor Laserinnovatieprijs Twente geopend

De inschrijving voor de Laser Innovatieprijs Twente is geopend. Deze prijs wordt op 16 april tijdens het Industrial LaserEvent in Enschede uitgereikt aan het bedrijf dat het meest succesvol lasertechniek inzet.

“We reiken deze prijs uit om te bewijzen dat er goed geld te verdienen valt met moderne lasertechniek”, zegt Paul Hartgers namens het organisatieteam Industrial LaserEvent. Hartgers is ook directeur van het Laser Applicatie Centrum (LAC), dat deze prijs samen met de Koninklijke Metaalunie heeft opgezet. Zij worden daarin ondersteund door De Universiteit Twente, Syntens, KvK Oost Nederland en Kennispark Twente. Doelstelling van de Laser Innovatieprijs Twente is aan te tonen dat er meerdere mogelijkheden zijn om geld te verdienen met moderne lasertechniek. Zoals gezegd zal de prijs worden toegekend aan het bedrijf dat de lasertechniek het meest succesvol toepast in de praktijk. Het zal dan gaan om een moderne toepassing van de lasertechniek bij het bewerken van materiaal.

De prijs bestaat uit een geldbedrag en een Ootmarsums kunstwerk. Alle bedrijven die moderne lasertechniek succesvol toepassen, kunnen zich aanmelden. Syntens medewerkers zullen alle bedrijven beoordelen en een shortlist opstellen. Hieruit zal de jury drie bedrijven nomineren, die tijdens het Industrial LaserEvent 2013 een presentatie zullen geven. Uit deze drie bedrijven zal een winnaar gekozen worden. Deze zal de prijs ontvangen uit handen van Paul Braakhuis, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, District Oost.

Het criterium waar bedrijven aan moeten voldoen is: Het bedrijf moet of een laserproces (materiaalbewerking met lasers) in productie hebben of lasertechnologie binnen een bedrijfsmodel op vernieuwende wijze toegepast hebben en het concreet in bedrijf/productie hebben.

Volgens Hartgers is het voor bedrijven bijzonder interessant om zich aan te melden. “Zij kunnen zich profileren met toegepaste lasertechniek voor de hele markt. Vooral de genomineerden hebben een groot voordeel omdat zij in alle persberichten en op de website telkens genoemd worden. Hiermee kunnen ze zich onderscheiden als succesvol en voorop lopend bedrijf naar de hele markt toe.”

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich opgeven via info@lac-online.nl onder vermelding “Prijsvraag Industrial LaserEvent”. Meer informatie is hier te vinden

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

MetaQuip toont innovaties met lasers

26-09 MetaQuip toont een combinatie van een fiber graveerlaser voor het graveren van metalen gereedschappen…

Verspanen

Laser boort twee miljoen identieke gaten op 1 m2

04-04 Twee miljoen gaten. Wie heeft zoveel gaten nodig? Er zijn een groot aantal toepassingen…

Materialen

Kring voor Materiaalbewerking met Lasers organiseert online evenement

19-01 KMBL is onderdeel van de Bond voor Materialenkennis (BvM), een netwerk van experts op…

Plaatbewerking

Ruby maakt werken met laser eenvoudiger en sneller

03-11 Trotec Laser, de Oostenrijkse fabrikant van lasersystemen, presenteert het nieuwe softwarepakket Ruby. Deze lasersoftware…

Bedrijf en Economie

Chris Nillesen ontvangt Kees Kooij Award

23-12 Tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van Mikrocentrum in Veldhoven heeft Chris Nillesen de Kees Kooij…

Plaatbewerking

Flexibele lasertechniek sleutel voor een mobiele toekomst

18-12 De elektrische aandrijving vervult een centrale rol in de veranderende mobiliteit. Duidelijk is dat…

Bedrijf en Economie

LVD neemt Italiaanse automatiseringsbedrijf Compac over

22-08 LVD heeft het Italiaanse Compac overgenomen. Dit is een leverancier industriële automatiseringsoplossingen. Hierdoor breidt…

Plaatbewerking

Eén laserkop voor snijden, lassen en 3D printen

08-07 Snijden, lassen en 3D printen met één laser in één machine is een innovatie…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen