Kring voor Materiaalbewerking met Lasers organiseert online evenement

Op woensdag 26 januari organiseert Kring voor Materiaalbewerking met Lasers (KMBL) een online evenement om de activiteiten van de club onder de aandacht te brengen. Het doel van KMBL is het uitwisselen van informatie en kennis op het gebied van lasermateriaalbewerken in de breedste zin van het woord, waaronder laserbronnen, optiek, materialen, processen, bewerkingsstrategieën, kwaliteitsmonitoring, automatisering en bedrijfsmodellen.

De Kring voor Materiaalbewerking met Lasers zet zich in voor de uitwisseling van informatie en kennis op het gebied van lasermateriaalbewerken (foto: KMBL)

KMBL is onderdeel van de Bond voor Materialenkennis (BvM), een netwerk van experts op het gebied van materiaaltechnologie. Op 26 januari organiseert de KMBL een online bijeenkomst over toekomstige activiteiten die bijdragen aan het uitwisselen van informatie en kennis op het gebied van lasermateriaalbewerking. Om de discussie zo breed mogelijk te voeren kunnen zowel leden als andere geïnteresseerden aansluiten bij de gratis bijeenkomst.

Tijdens de online bijeenkomst geeft Prof. Gert-Willem Römer, de nieuwe voorzitter van de KMBL, een kort overzicht van het onderzoek naar lasermateriaalbewerking op de Universiteit Twente. Door de bijzondere eigenschappen worden laserbronnen meer en meer ingezet voor verschillende toepassingen, zoals in de meettechniek, in communicatietechnologie en voor het bewerken van materialen.

Materiaalbehandeling met lasers is, in vergelijking met bewerkingstechnieken zoals plasmasnijden, TIG- en MIG-lassen, sneller nauwkeuriger, flexibeler en eenvoudiger te automatiseren. Dit is waarom het lasermateriaalbewerken niet alleen conventionele mechanische, thermische en chemische bewerkingstechnieken in de industrie vervangt, maar ook nieuwe bewerkingstechnieken en producten mogelijk maakt.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Fysieke bijeenkomsten

KMBL organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst op locatie bij een van de leden. Behalve lezingen, behoort een rondleiding meestal tot het programma van zo’n bijeenkomst. De bijeenkomsten van de KMBL zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in lasermateriaalbewerken. Voor leden van de KMBL zijn deze bijeenkomsten gratis. In de week van maandag 11 april 2022 organiseert KMBL de volgende fysieke bijeenkomst op de Universiteit Twente.

Tijdens deze bijeenkomst zullen zowel onderzoekers van de UT als sprekers uit de industrie aan het woord komen, om zo een actueel beeld te geven van toekomstige alsook huidige toepassingen van lasermateriaalbewerking. Een rondleiding door de laser-laboratoria van de leerstoel staat ook op het programma.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

MetaQuip toont innovaties met lasers

26-09 MetaQuip toont een combinatie van een fiber graveerlaser voor het graveren van metalen gereedschappen…

Verspanen

Laser boort twee miljoen identieke gaten op 1 m2

04-04 Twee miljoen gaten. Wie heeft zoveel gaten nodig? Er zijn een groot aantal toepassingen…

Plaatbewerking

Ruby maakt werken met laser eenvoudiger en sneller

03-11 Trotec Laser, de Oostenrijkse fabrikant van lasersystemen, presenteert het nieuwe softwarepakket Ruby. Deze lasersoftware…

Bedrijf en Economie

Chris Nillesen ontvangt Kees Kooij Award

23-12 Tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van Mikrocentrum in Veldhoven heeft Chris Nillesen de Kees Kooij…

Plaatbewerking

Flexibele lasertechniek sleutel voor een mobiele toekomst

18-12 De elektrische aandrijving vervult een centrale rol in de veranderende mobiliteit. Duidelijk is dat…

Bedrijf en Economie

LVD neemt Italiaanse automatiseringsbedrijf Compac over

22-08 LVD heeft het Italiaanse Compac overgenomen. Dit is een leverancier industriële automatiseringsoplossingen. Hierdoor breidt…

Plaatbewerking

Eén laserkop voor snijden, lassen en 3D printen

08-07 Snijden, lassen en 3D printen met één laser in één machine is een innovatie…

Featured

MetaalNieuws op bezoek bij Durma in Turkije

26-06 MetaalNieuws brengt op dit moment, samen met een gezelschap van bijna vijftig personen, op…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X