Kring voor Materiaalbewerking met Lasers organiseert online evenement

Op woensdag 26 januari organiseert Kring voor Materiaalbewerking met Lasers (KMBL) een online evenement om de activiteiten van de club onder de aandacht te brengen. Het doel van KMBL is het uitwisselen van informatie en kennis op het gebied van lasermateriaalbewerken in de breedste zin van het woord, waaronder laserbronnen, optiek, materialen, processen, bewerkingsstrategieën, kwaliteitsmonitoring, automatisering en bedrijfsmodellen.

De Kring voor Materiaalbewerking met Lasers zet zich in voor de uitwisseling van informatie en kennis op het gebied van lasermateriaalbewerken (foto: KMBL)

KMBL is onderdeel van de Bond voor Materialenkennis (BvM), een netwerk van experts op het gebied van materiaaltechnologie. Op 26 januari organiseert de KMBL een online bijeenkomst over toekomstige activiteiten die bijdragen aan het uitwisselen van informatie en kennis op het gebied van lasermateriaalbewerking. Om de discussie zo breed mogelijk te voeren kunnen zowel leden als andere geïnteresseerden aansluiten bij de gratis bijeenkomst.

Tijdens de online bijeenkomst geeft Prof. Gert-Willem Römer, de nieuwe voorzitter van de KMBL, een kort overzicht van het onderzoek naar lasermateriaalbewerking op de Universiteit Twente. Door de bijzondere eigenschappen worden laserbronnen meer en meer ingezet voor verschillende toepassingen, zoals in de meettechniek, in communicatietechnologie en voor het bewerken van materialen.

Materiaalbehandeling met lasers is, in vergelijking met bewerkingstechnieken zoals plasmasnijden, TIG- en MIG-lassen, sneller nauwkeuriger, flexibeler en eenvoudiger te automatiseren. Dit is waarom het lasermateriaalbewerken niet alleen conventionele mechanische, thermische en chemische bewerkingstechnieken in de industrie vervangt, maar ook nieuwe bewerkingstechnieken en producten mogelijk maakt.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Fysieke bijeenkomsten

KMBL organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst op locatie bij een van de leden. Behalve lezingen, behoort een rondleiding meestal tot het programma van zo’n bijeenkomst. De bijeenkomsten van de KMBL zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in lasermateriaalbewerken. Voor leden van de KMBL zijn deze bijeenkomsten gratis. In de week van maandag 11 april 2022 organiseert KMBL de volgende fysieke bijeenkomst op de Universiteit Twente.

Tijdens deze bijeenkomst zullen zowel onderzoekers van de UT als sprekers uit de industrie aan het woord komen, om zo een actueel beeld te geven van toekomstige alsook huidige toepassingen van lasermateriaalbewerking. Een rondleiding door de laser-laboratoria van de leerstoel staat ook op het programma.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Trumpf recyclet EV-accu’s op industriële schaal met nieuwe lasersprocessen

12-06 Dat maakte het hightechbedrijf vandaag bekend tijdens een persconferentie. Trumpf ontwikkelt lasersystemen voor het…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

MetavakNieuws

MetaQuip toont innovaties met lasers

26-09 MetaQuip toont een combinatie van een fiber graveerlaser voor het graveren van metalen gereedschappen…

Verspanen

Laser boort twee miljoen identieke gaten op 1 m2

04-04 Twee miljoen gaten. Wie heeft zoveel gaten nodig? Er zijn een groot aantal toepassingen…

Plaatbewerking

Ruby maakt werken met laser eenvoudiger en sneller

03-11 Trotec Laser, de Oostenrijkse fabrikant van lasersystemen, presenteert het nieuwe softwarepakket Ruby. Deze lasersoftware…

Bedrijf en Economie

Chris Nillesen ontvangt Kees Kooij Award

23-12 Tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van Mikrocentrum in Veldhoven heeft Chris Nillesen de Kees Kooij…

Plaatbewerking

Flexibele lasertechniek sleutel voor een mobiele toekomst

18-12 De elektrische aandrijving vervult een centrale rol in de veranderende mobiliteit. Duidelijk is dat…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV