Ruby maakt werken met laser eenvoudiger en sneller

0

Trotec Laser, de Oostenrijkse fabrikant van lasersystemen, presenteert het nieuwe softwarepakket Ruby. Deze lasersoftware wordt gekenmerkt door een eenvoudige en snelle workflow van idee tot product. Het platform verwerkt opdrachten en biedt de gebruikers een verbonden, web-based en digitale set-up.

Andreas Penz, Managing Director van Trotec Laser, vertelt dat het Trotec-team al 3 jaar intensief werkt aan een nieuwe software generatie. Lasermachines zullen volgens hem in de toekomst volledig gedigitaliseerd worden. “Onze nieuwe, schaalbare software architectuur is vanaf de grond af aan opgebouwd en legt daarmee de basis voor toekomstige ontwikkelingen.”

Grafische ontwerpsoftware

De creatie van ontwerpen, foto- en tekstelementen maar ook aanpassingen kunnen snel worden gedaan met de geïntegreerde workflow. Met alle grafische hulpmiddelen die de lasergebruiker nodig heeft. De lasersoftware Ruby maakt directe bestandsimport van pdf, svg, png et cetera mogelijk. Onjuiste bestanden worden automatisch opgeschoond tijdens het importeren. “Deze functionaliteiten halveren de tijd van het idee tot het eindproduct. Zonder kosten voor extra softwarepakketten”, vat Penz samen. Ruby begeleidt de gebruiker van het idee naar het eindproduct. De cloud-based materialen database staat vanaf het begin af aan garant voor de beste laserresultaten.

Eén web-based platform

Trotec Ruby verbindt alle laserapparatuur in één netwerk, lokaal of in de cloud. Opdrachten kunnen worden gedistribueerd naar meerdere machines vanaf een PC of Mac. Jobs worden in het geïntegreerde geheugen van de lasermachine geladen en verwerkt zonder extra PC. Dankzij de innovatieve workflow kunnen jobs door de ene gebruiker worden voorbereid en door een andere op elk moment en overal worden geproduceerd. Ruby baant nieuwe paden met deze geïntegreerde, gesplitste workflow en verschillende rollen en rechten in het gebruikersbeheer. Volledige automatisering van bedrijfsprocessen is mogelijk met de Ruby API, de open programmeer interface.