Instapmodel kettingtakel Demag

Demag presenteerde in april op de vakbeurs LogiMAT nieuwe toevoegingen aan zijn kettingtakelassortiment. Naast de gevestigde DC-serie is de DBC-serie vanaf juni als instapserie beschikbaar.

De nieuwe ‘Demag Basic kettingtakel’ is verkrijgbaar in drie maten (2, 5 en 10) voor draagvermogens van 63 kg tot 2,5 ton en haakpaden tot 6 meter.

Voor veel kraanbouwers en machinisten is de Demag DC-kettingtakelserie de ultieme kettingtakel, die continu is doorontwikkeld en verbeterd tot een hoogwaardige serie kettingtakels. De DC is verkrijgbaar in verschillende maten als enkele of tweelijns unit en kan individueel worden geconfigureerd met meerdere opties qua ontwerp en vermogensniveaus.

De DC-serie is nu uitgebreid met een nieuwe kettingtakel: met zijn exclusieve functies en configuratiemogelijkheden biedt de kettingtakel Basic Line DBC compromisloze veiligheid en kwaliteit. De nieuwe ‘Demag Basic kettingtakel’ is verkrijgbaar in drie maten (2, 5 en 10) voor draagvermogens van 63 kg tot 2,5 ton en haakpaden tot 6 meter. Hij is uitgerust met mechanische eindschakelaars voor de bovenste en onderste haakposities.

De tweetraps aandrijving of, bij bouwgrootte 10, de drietraps aandrijving maakt een veilige krachtoverbrenging mogelijk. Naast de gepatenteerde slipkoppeling zorgt de nieuw ontwikkelde remeenheid voor maximale bedrijfszekerheid en kwaliteit van Duitse makelij. De tweetraps hijssnelheid bedraagt maximaal 8 m/min, terwijl een eentrapsvariant het assortiment aanvult. Modellen 5 en 10 kunnen optioneel ook worden uitgerust met een bedrijfsurenteller.

De DBC is eenvoudig te installeren met een ophangbeugel. Voor stationair gebruik is een vaste ophanging leverbaar. Voor trolleys met flensbreedtes tussen 58 en 500 mm kan de gebruiker kiezen tussen de mechanische varianten PBU en RBU en de elektrische trolley EBU. Deze aangedreven versie haalt rijsnelheden van 20/5 m/min.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Logistiek

Continuproductie in chocoladefabriek met Demag KBK-hijsoplossing

20-03 Wanneer je aan chocolade denkt, denk je aan België. De verscheidenheid aan verschillende soorten…

Logistiek

Schoeller Allibert start productie in gloednieuwe state-of-the-art-vestiging in België

28-10 Samen met Schoeller Allibert investeerde de Limburgse ondernemer 15 miljoen euro in de nieuwe…

Logistiek

De Kok Staalbouw optimaliseert logistiek

15-05 De Kok Staalbouw heeft onlangs haar interne logistiek een flinke upgrade gegeven. Door drie…

Logistiek

15 procent meer productiecapaciteit

05-12 Atelier Janssen Kaulille, specialist in containers, afvalpersen, kippers, opleggers en gronddumpers, heeft in Bocholt…

Logistiek

Duurzaam hijsen met Demag ECO-kranen

01-09 Arcus Nederland, al jaren specialist in buizen, flenzen en fittingen, is uitgegroeid van een…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema