Investeerder neemt meerderheidsbelang in Kusters

Investeerder Equistone neemt een meerderheidsbelang in Kusters Beheer. Kusters Beheer in Oss is een toonaangevende groep van zes bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van fijnmechanische componenten.

Kusters Beheer is een groep van zes bedrijven die fijnmechanische componenten produceren.

De groep bestaat uit Kusters Precision Parts, Wilting, HFI, Jatec, Visietech Technical Products en TB Precision Parts. Samen hebben ze acht productielocaties in Nederland, voornamelijk in de hightech regio rond Eindhoven.

Geert Ketelaars en Adwin Kannekens, de directeuren van Wilting, zullen de functies van CEO respectievelijk CCO bij Kusters Beheer gaan bekleden. Onderdeel van de transactie is dat de familie die Kusters heeft opgericht en het huidige managementteam een minderheidsbelang  behouden en hun managementposities voortzetten.

Hightech precisiecomponenten

Kusters Beheer is een fabrikant van mechanische hightech precisiecomponenten en modules met een internationaal klantenbestand in met name de halfgeleider-, luchtvaart-, automotive-, verpakkings-, voedingsmiddelen- en medische industrie. De groep, opgericht in 1973, telt ongeveer 300 medewerkers en beschikt over de modernste systemen voor machineproductie en (cleanroom) assemblage, hoge technologische competentie (onder andere op het gebied van 3D-metaalprinten) en gespecialiseerde procesexpertise.

“Het partnerschap met Equistone is een opwindende kans voor ons om het product- en dienstenportfolio en de kennis en ervaring van de bedrijven binnen de groep verder te ontwikkelen. Ik weet zeker dat we hierdoor de (toekomstige) eisen van onze klanten nog beter kunnen invullen”, zegt Adwin Kannekens, CCO van Kusters Beheer. “We kijken ernaar uit om met Equistone samen te werken om onze capaciteiten verder uit te breiden en te professionaliseren, zowel organisch als door acquisities”, aldus CEO Geert Ketelaars.

Veel groeipotentieel

Hubert van Wolfswinkel, directeur van het Amsterdamse kantoor van Equistone, ziet veel groeipotentieel in Kusters: “De markt waarin Kusters Beheer opereeert, kenmerkt zich door een continu toenemende vraag naar precisiecomponenten en elektronische toepassingen gecombineerd met snelle technologische ontwikkelingen – ook hier zien we in de toekomst een groot groeipotentieel. Ons doel is om het managementteam te ondersteunen door verdere investeringen in productiecapaciteiten en technologische capaciteiten, strategische add-on acquisities en de acquisitie van nieuwe klanten en uitbreiding naar aangrenzende markten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Uncategorized

Equistone neemt Heras over

05-09 Participatiemaatschappij Equistone Partners Europe heeft Heras overgenomen van CRH. Het managementteam van Heras verwerft…

Toeleveren

Ter Hoek Vonkerosie implementeert AS9100C norm

13-01 Ter Hoek Vonkerosie in Rijssen heeft met behulp van Symbol de AS9100C norm, de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen