Equistone neemt Heras over

0

Participatiemaatschappij Equistone Partners Europe heeft Heras overgenomen van CRH. Het managementteam van Heras verwerft een minderheidsbelang in het bedrijf.

Heras, hoofdkantoor in Oirschot, levert mobiele en permanente perimeter protection oplossingen en producten, zoals hekwerken, handbediende en automatische poorten, slagbomen voor toegangscontrole en elektronische perimeter detectieproducten. Het bedrijf heeft een sterke Europese aanwezigheid, met verkoopkantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Frankrijk. De productiefaciliteiten zijn gevestigd in Nederland, België, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Heras heeft meer dan 1.100 medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van ruim 220 miljoen euro.

Met de overname door Equistone van CRH, wil Heras verder groeien als platform door te kijken waar potentiële aanvullende kansen liggen in een gefragmenteerde markt. Het bedrijf is ook van plan autonoom te groeien door nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, nieuwe klantrelaties op te bouwen en het bestaande netwerk te versterken. Heras blijft onder leiding staan van Gilles Rabot, die in 2015 toetrad tot het bedrijf. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt en voor de overname is nog goedkeuring vereist van de betreffende mededingingsautoriteiten.