Jeveka overgenomen door Bossard

Jeveka in Almere is sinds kort in Zwitserse handen. De Bossard Group verwierf 25 oktober alle aandelen van Jeveka en het bedrijf is nu een 100% dochteronderneming van de Bossard Holding gevestigd in Zug, Zwitserland.

Jeveka is nu een 100% dochteronderneming van de Bossard Group.

In de afgelopen jaren heeft Bossard zijn focus steeds meer verlegd naar hoogwaardige merkproducten en technische bevestigingsoplossingen en zijn investeringsportefeuille verstevigd door middel van passende acquisities. De overname van Jeveka weerspiegelt deze strategische benadering volledig. Bossard had tot nu toe geen eigen aanwezigheid op de Nederlandse markt. “De overname van Jeveka helpt ons om onze wereldwijde aanwezigheid verder uit te breiden. Wij zijn van mening dat onze producten en diensten waarde toevoegen aan de klanten in deze markt door hun productiviteit te verhogen en de montage- en logistieke kosten te verlagen”, zegt Daniel Bossard, CEO van de Bossard Group.

Door zich aan te sluiten bij Bossard kan Jeveka haar klanten een nog breder scala aan producten en diensten aanbieden. Bovendien kan Jeveka haar internationale klanten over de hele wereld beter bedienen. Jeveka zal voortbouwen op haar eigen expertise en productlijnen en door gebruik te maken van het Bossard netwerk, kan het verder groeien en de locatie in Nederland ontwikkelen. “Bossard en Jeveka werken al meer dan 35 jaar succesvol samen.

We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn met de gecombineerde knowhow van beide bedrijven”, aldus Stephanie en Adriaan Veltkamp, ​​Managing Directors en Owners van Jeveka. Het is de bedoeling dat Stephanie en Adriaan Veltkamp het bedrijf na een overgangsperiode in de eerste helft van 2022 zullen verlaten. Jeveka blijft onder dezelfde naam en op het hetzelfde adres opereren in Almere. De Bossard-groep neemt alle wettelijke verplichtingen en bestaande contracten over.

Over Bossard

De Bossard Group is een toonaangevende wereldwijde leverancier van productoplossingen en diensten in industriële bevestigings- en montagetechnologie. Meer dan 1 miljoen artikelen en bewezen expertise op het gebied van technisch advies, slimme montage en voorraadbeheer kenmerken de Bossard Group. Bossard werd opgericht in Zug in 1831. Tegenwoordig rekenen lokale en multinationale bedrijven op de expertise van Bossard om hun productiviteit te verhogen. Bossard noemt dit concept, dat ook een belofte is aan zijn klanten, “Proven Productivity”.

Dit omvat het optimaliseren van processen en assemblage en het verminderen van voorraden om de efficiëntie en productiviteit duurzaam te verhogen. Daarnaast wordt Bossard gezien als een pionier in het ontwikkelen van intelligente productiefaciliteiten in lijn met Industrie 4.0. Met 2.500 medewerkers op 83 locaties in 31 landen over de hele wereld, genereerde de Bossard Group in het boekjaar 2020 een omzet van CHF 812,8 miljoen. Bossard is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Nijdra verlaagt voorraden en grijpt niet meer mis

29-04 Nijdra Group in Middenbeemster heeft een nieuw voorraadbeheersysteem geïmplementeerd. Samen met Jeveka is de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X