Jubilaris Galvano Hengelo is constant op zoek

Al sinds de oprichting op 4 augustus 1997 ontwikkelt Galvano Hengelo zich als specialist in oppervlaktebehandelingen. Dit jaar viert het galvaniseerbedrijf dan ook het zilveren jubileum. In de afgelopen 25 jaar heeft Galvano zich sterk ontwikkeld met inmiddels meer dan 40 werknemers en ruim 8 miljoen euro omzet. Ook heeft het bedrijf het eigen corrosiewerende proces Protalloy op de markt gebracht.

Het productiebedrijf dat Galvano Hengelo in 2012 nieuw heeft gebouwd, wordt tot op de dag van vandaag gezien als vooruitstrevend.

Galvano heeft in een kwart eeuw veel stappen gemaakt. Zo was het bedrijf in 2008 als eerste oppervlaktebehandelingsbedrijf in Nederland gecertificeerd met ISO-14001 en is er in 2012 door middel van nieuwbouw een state-of-the-art productiebedrijf neergezet dat zich momenteel nog steeds laat gelden als vooruitstrevend. Daarnaast heeft Galvano in een kwart eeuw uiteraard veel ervaring opgedaan met diverse oppervlaktebehandelingen: van chemisch goud tot keramische oxidelagen, van verzilveren van stroomvoerende delen tot het ontwikkelen van het eigen super corrosiewerende zink-nikkelproces genaamd Protalloy.

Constante zoektocht

“De afgelopen 25 jaar heeft in het teken gestaan van een constante zoektocht naar de best mogelijke oplossingen voor oppervlaktebehandelingsvraagstukken, het betrouwbaar kunnen leveren conform onze hoge kwaliteitstandaard en onze zeer korte doorlooptijd. Het continu verbeteren en optimaliseren van onze technieken en processen heeft daarvoor altijd als rode draad gediend”, zegt algemeen directeur Ivo Willemsen, die trots terugblikt op wat er tot op heden allemaal is bereikt.

De toekomst

Willemsen vervolgt: “De wereld om ons heen is continu in beweging en wordt steeds dynamischer. Daarnaast is vooral duurzaamheid een speerpunt binnen de markten waar Galvano Hengelo actief is. Daarom blijven we voortdurend werken aan het verkleinen van onze footprint door bijvoorbeeld afvalstromen te verminderen en efficiënt om te springen met (duurzame) energie.”
Maar daar blijft het niet bij. De komende jaren worden er nog veel meer ontwikkelingen verwacht. Accountmanager Sharon Dyball licht toe: “Onze bestaande processen zullen we blijven verfijnen om efficiënter te kunnen werken en te anticiperen op nieuwe vraagstukken en bewegingen in de markt. Ook blijven we uiteraard kijken naar nieuwe ontwikkelingen binnen de wereld van oppervlaktebehandelingen en zullen deze, waar interessant, meenemen in ons aanbod.”

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Galvano Hengelo anticipeert met nieuwbouw op groei

26-03 Het kunnen leveren van oppervlaktebehandelingen direct gerelateerd aan de huidige elektrificatie van de samenleving…

Oppervlaktetechniek

Grote verbeteringen met kleine aanpassingen

25-04 Binnen de sector van oppervlaktebehandelaars zal niemand het volgende voorbeeld onbekend in de oren…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV