Jubilaris Wopereis (90) breidt uit met overname Barendsen Staaltechniek

Wopereis viert deze maand haar 90-jarig bestaan. Met de recente overname van Barendsen Staaltechniek Vorden heeft het bedrijf nog een extra discipline op het gebied van stalen constructies aan de groep toegevoegd.

Paul Stortelder, directeur van Wopereis: “Hoewel we op internationaal vlak opereren, blijven we een kleinschalig bedrijf waarin veel aandacht is voor persoonlijke groei van onze medewerkers.

Negentig jaar geleden begon het verhaal van Wopereis in het Achterhoekse dorp Mariënvelde. Op 22 september 1931 begon Hendrik Wopereis een landbouwsmederij. De smederij groeide gestaag en in de jaren ’60 kwam zoon Wim in de zaak. Hij verhuisde het bedrijf in 1978 wegens ruimtegebrek van Mariënvelde naar Doetinchem, waar Wopereis steeds meer gespecialiseerd raakte in complete stallenbouw. In 1996 nam Paul Stortelder, de huidige directeur, Wopereis over.

Onder zijn leiding groeide het bedrijf verder en werd het naast de agrarische sector ook actief in de utiliteitsbouw en de voedselverwerkende industrie met de realisatie van complete bedrijfspanden en productielijnen.

Niemand had negentig jaar geleden kunnen vermoeden dat de smederij van destijds zou uitgroeien tot een internationaal opererende totaalleverancier, actief in de agrarische sector, utiliteitsbouw en voedselverwerkende industrie. Momenteel zijn er 7 vestigingen in Nederland en telt het bedrijf ruim 140 medewerkers.

Overname Barendsen Staaltechniek Vorden

Negentig jaar na de oprichting van Wopereis, ziet het bedrijf nog altijd groeiperspectief. Met de recente overname van Barendsen Staaltechniek Vorden (BSV), een familiebedrijf sinds 1802, voegt Wopereis een nieuwe discipline toe aan haar portfolio. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden ook voor (spil)trappen en balkon- en galerijhekken bij het bedrijf terecht. De nieuwe activiteiten en twaalf werknemers van BSV zijn in de afgelopen maand verhuisd van Vorden naar de Gildenstraat 1 in Doetinchem. “Door deze overname kunnen we nu nog beter inspringen op de wensen van de klant op het gebied van stalen constructies”, aldus Paul Stortelder.

Hendrik Wopereis begon in 1931 een landbouwsmederij. In de jaren ’60 kwam zoon Wim in de zaak.

Hendrik Wopereis begon in 1931 een landbouwsmederij. In de jaren ’60 kwam zoon Wim in de zaak.

‘Zonder onze mensen zijn we nergens’

Vakmanschap, maatwerk en persoonlijke service vormen sinds de oprichting de belangrijkste waarden van het familiebedrijf. Het geheim voor negentig jaar succes? Stortelder licht toe: “Dat is voor een groot deel te danken aan onze medewerkers. Sommigen werken al veertig jaar bij Wopereis. Daar zijn we ook heel zuinig op.

Hoewel we op internationaal vlak opereren, blijven we een kleinschalig bedrijf waarin veel aandacht is voor persoonlijke groei. Dit doen wij door te investeren in vaktechnische kennis, maar ook door te zorgen voor een fijne werkomgeving. Gelukkige werknemers presteren immers beter. Dat is belangrijk. Zonder onze mensen zijn we nergens”.

Geïnteresseerd in het hele verhaal van Wopereis? Speciaal voor het 90-jarig jubileum is een pagina gelanceerd waar belangrijke mijlpalen in de geschiedenis worden getoond in woord en beeld: www.90jaarwopereis.nl.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV