Juiste wisselplaat herkenbaar aan de kleur

0

Het ‘Simply Coloured’ volhardmetaal wisselplaat-programma van ZCC-Cutting Tools omvat conventionele wisselplaten die met een AL203 coating zijn voorzien van een kleurcodering. Hierdoor ontstaat een goede herkenbaarheid van de keuze van het hardmetaal en inzetgebied.

Een kleurring in de kern van de wisselplaat geeft het inzetgebied van de wisselplaat aan, (P, M, K) gelinieerd aan ISO. De tweede kleurcodering op de snijkant van de wisselplaat geeft de hardmetaal kwaliteit aan. Dit in verband met het voor- en nabewerken van draaidelen. Door de kleurcodering kunnen de juiste wisselplaten snel en eenvoudig worden geselecteerd. Verwarring omtrent spaanbreker en hardmetaal keuze is uitgesloten. De snelle selectie van de juiste wisselplaat maximaliseert productie, veiligheid en steltijden. De wisselplaten kunnen nu altijd in de meest optimale vorm worden benut. Het is volgens leverancier Alfa-Tec uit Zutphen bijna onmogelijk om bij donker gecoate wisselplaten het slijtagebeeld inzichtelijk te krijgen. Vaak worden niet versleten snijkanten gewisseld en daardoor niet optimaal benut. De Simply Coloured wisselplaten zijn zo ontworpen dat de kleur vervaagt naarmate de plaat slijt (alleen bij natte bewerkingen). Gebruikte snijkanten zijn daardoor goed te herkennen en zo worden de wisselplaten optimaal benut.
ZCC-CT biedt de Simply Coulered wisselplaten in de high performance coatings YBC152F en YBC252F voor staal, YBM153F en YBM253F voor roestvaststaal en de YBD152F voor alle gietijzersoorten.

Alfa-Tec, standnummer 9 A030