Wisselplaatsoorten voor draaien harde werkstukken

0

Sandvik Coromant introduceert twee nieuwe wisselplaatsoorten voor onderbroken draaibewerkingen in harde werkstukken. Het gaat om de CB7125 en CB7135. Deze wisselplaatsoorten maken het productassortiment voor het draaien van harde werkstukken compleet.

De nieuwe wisselplaatsoorten bieden de mogelijkheid om gemiddelde tot zware onderbroken sneden uit te voeren en de geharde laag te verwijderen (bij een snedediepte tot 2 mm) van componenten van inzetgehard en inductiegehard staal, die vaak in de auto-industrie worden gebruikt. Bij dit soort toepassingen bieden CB7125 en CB7135 een langere en beter voorspelbare standtijd, een goede oppervlakteafwerking en consistente dimensionale toleranties.

CB7125 en CB7135 zijn geoptimaliseerd voor het draaien in werkstukken van staal met een hardheid van 58-62 HRC. De CB7125 is ontwikkeld met het oog op het draaien van medium onderbroken oppervlakken. De wisselplaatsoort is voorzien van een nieuwe PVC-coating, die met verbeterde slijtagebestendigheid en breukweerstand garant staat voor een lange standtijd. Deze wisselplaatsoort bezit een gemiddeld CBN-gehalte. Dit is ideaal voor het draaien van assen met spiebanen en assen met aangeschuinde oliegaten/zittingen. De soort is ook geschikt voor toepassingen zoals het bewerken van tandwielen, het hard tot zacht draaien van kroonwielen en het verwijderen van geharde lagen.

De wisselplaatsoort CB7135 van Sandvik Coromant is ontwikkeld met het oog op efficiënt langdraaien van tandwielen en assen met niet aangeschuinde spiebanen of uitsparingen en onderdelen van CV-verbindingen (homokinetische koppelingen) zoals de binnenste/buitenste loopvlak en de behuizing. Met een hoog CBN-gehalte biedt deze wisselplaatsoort een hoge breukweerstand en voorspelbare bewerkingsresultaten. De nieuwe wisselplaatsoorten zijn beschikbaar voor de gereedschapssystemen T-Max P, CoroTurn 107 en CoroTurn TR. Ze zijn leverbaar in zowel positieve als negatieve basisvormen met op verschillende manieren geprepareerde snijkanten.