JZ-Systems neemt activiteiten over van Flevo Trading, inclusief importeurschap van Jorns

Arjan Weijs neemt met zijn pas opgerichte bedrijf JZ-Systems in Borculo per 1 januari 2023 de activiteiten over van Flevo Trading in Zeewolde. Dit gebeurt met volledige instemming van de Zwitserse fabrikant van buigmachines Jorns, de belangrijkste vertegenwoordiging van Flevo Trading. Ook andere vertegenwoordigingen gaan over naar JZ-Systems, maar de prioriteit van Weijs zal in eerste instantie liggen bij Jorns.

De activiteiten van Flevo Trading worden met volledige instemming van Jorns overgenomen door JZ-Systems. V.l.n.r. Jack van Arnhem, Arjan Weijs en Mark Jorns voor een volautomatische Jorns JDB dubbelbuigmachine.

Flevo Trading is het bedrijf van Jack van Arnhem, die na vele tientallen jaren machines voor plaatbewerking te hebben geleverd aan met name de bedrijfstakken dak en wand, lucht en isolatie en industrie de pensioengerechtigde leeftijd nadert. Daarom was hij al enige tijd op zoek naar een geschikte partij om de activiteiten van Flevo Trading over te nemen.

Kwaliteit en langdurige relaties

Die partij heeft hij gevonden in de persoon van Arjan Weijs, die net als hemzelf een elektrotechnische achtergrond heeft. Weijs is ooit begonnen als servicemonteur, maar beschikt ook over rijke ervaring op gebied van machineverkoop, technische ondersteuning, robotisering en projectengineering. Al die ervaring heeft hij opgedaan in dienst van werkgevers, maar hij had al jaren de wens om voor zichzelf te beginnen met een bedrijf in de verkoop, service en onderhoud van plaatbewerkingsmachines. “Probeer echter maar eens iets goed te vinden, als je niet zit te wachten op prijsvechters”, zegt Weijs. “Daarom ben ik heel blij dat ik het pakket van Flevo Trading kan overnemen met allemaal mooie producten van goede fabrikanten. Mijn doel met JZ-Systems is kwaliteit neerzetten en langdurige relaties aangaan met leveranciers en klanten.”

Lees hieronder het hele artikel in de nieuwe uitgave van het magazine PlaatBewerkingsNieuws.

Het team van PlaatBewerkingsNieuws gaat vanaf nu weer met frisse moed aan de slag om al het moois uit de plaat- en buisbewerkende maakindustrie in beeld te brengen. Heeft u iets interessants te melden of wilt u PlaatBewerkingsNieuws een kijkje laten nemen in uw plaat/buisbewerkende bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Samen brengen we de plaat- en buisbewerkende maakindustrie onder de aandacht! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor het komende jaar 2023? Neem dan contact op met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Gezonde Feestdagen en een Succesvol 2023

20-12 Op donderdag 22 december verschijnt onze laatste MetaalNieuwsBrief van 2022. De eerste MetaalNieuwsBrief van…

Plaatbewerking

Automatisch buigen met maximale flexibiliteit

19-12 De buigcel heeft alle functies die plaatbewerkers nodig nodig hebben om maximale flexibiliteit te…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

Plaatbewerking

Snijsnelheid én snijkwaliteit op topniveau

14-12 Toen de industrie overschakelde van CO2-lasers naar fiberlasers voor hogere snijsnelheden en lagere bedrijfskosten,…

Plaatbewerking

Paul Meijering investeert in nieuwe BLM LT8.20 Fiber buislaser

14-12 Paul Meijering levert buizen, flenzen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Het…

Plaatbewerking

Eenvoudige start met Smart Factory

14-12 Op de stand van LVD waren al op de eerste dag van de beurs…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Plaatbewerking

Grote productiviteitswinst

20-04 “We verdienen deze investering dus redelijk snel terug. Het liefst hebben we de lijn…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen