Kasto introduceert serie veelzijdige zaagmachines

0

Zaagmachinefabrikant Kasto brengt met de KASTOmicut serie een veelzijdige beugelzaagmachines op de markt. Deze zijn speciaal ontworpen voor het zagen van buizen,  secties en volmateriaal, zowel op lengte als in verstek. Kasto-importeur Van Hoorn Machining showde deze zaagmachines begin november al op METAVAK Gorinchem.

De KASTOmicut series is de opvolger van de KASTOpractical en KASTOfunctional series. De nieuwe bandzagen hebben een zaagbereik van 260 mm voor rond materiaal en 310×260 mm voor vlak materiaal. Verstek zagen is mogelijk van -45 tot +60 graden. De verstek hoek is continu aan te passen, evenals de zaagsnelheid, die kan worden ingesteld van 20 tot 120 meter per minuut. Dit geeft een brede range aan mogelijkheden en maakt het gebruikers mogelijk te werken met veel verschillende materialen. Het stijve gegoten frame, dat trillingen absorbeert, ondersteunt het zaagblad, wat zorgt voor een uitstekende zaagkwaliteit, zelfs bij lastig te zagen materiaal.

Met een zaagnauwkeurigheid van 0,1 mm per 100 mm materiaalhoogte, is de KASTOmicut extreem nauwkeurig. De kortst mogelijke zaaglengte is slechts 6 mm en met een restlengte van 15 mm voor individueel gezaagde delen (en 40 mm voor automatische operatie) kunnen gebruikers het materiaal maximaal benutten. Een ander voordeel zijn de compacte afmetingen van de machine. Hij kan makkelijk worden opgepakt en daar neergezet worden waar hij nodig is.

Vier modellen
De nieuwe serie bestaat uit vier modellen. Het basis model KASTOmicut P 2.6 is snel in te stellen voor manueel klemmen. Het zaagblad wordt ook met de hand gespannen. De voedingssnelheid wordt bepaald door het dode gewicht van het zaagframe en een zaagrail dient als ondersteuning van het materiaal. De KASTOmicut E 2.6 heeft een hydraulisch gestuurde zaagvoeding. Het materiaal dat moet worden gezaagd rust op een slijtvaste roterende tafel, die een constant insteek punt behoudt, zelfs bij verschillende verstekhoeken.

De semi-automatische KASTOmicut U 2.6 heeft daarbij een hydraulische voorziening voor het klemmen van materiaal, die in werking wordt gesteld door een korte slag cilinder. Dit vereenvoudigt  de handling en vergroot de output bij kleine series. Tenslotte is er de KASTOmicut A 2.6 automatische bandzaag. Deze is beschikbaar vanaf 2017.

www.vanhoornmachining.nl