KeyTec op voorsprong met direct servo pers

Servo persen zijn al zo’n twintig jaar op de markt, maar zeker in Nederland zijn ze nog maar heel sporadisch operationeel. Dat heeft een tweeledige oorzaak: een servo pers is duur in de aanschaf in vergelijking met de traditionele persen én het vereist een grote vakkennis om hem maximaal te laten renderen. KeyTec heeft de stap toch gewaagd.

De Aida 200-ton servo pers geeft KeyTec maximale flexibiliteit. Stans- en trekwerk dat je op een hydraulische en een excenterpers doet, kun je op een servo pers combineren. Complexe producten kunnen in principe goed en met een flinke snelheid worden geproduceerd.

Een mechanisch pers die aan vervanging toe was, is vervangen door een 200-ton direct servo pers, bestaande uit een monoblokframe met dubbele drijfstang van fabrikant Aida. Het is de eerste 200-ton servo pers in Nederland. Productiemanager Jeannot Didden en hoofd technische dienst Jan Gobbels zijn er verguld mee. Ze noemen het ‘een geweldige uitdaging’ om met deze machine aan de slag te gaan en KeyTec zo een voorsprong te bezorgen.

KeyTec is een toeleverancier van halffabricaten voor klanten in met name de automotive en de elektronica-industrie en de consumentenmarkt. Het bedrijf is gevestigd in het voormalige Philips-complex in Sittard (KeyTec is in 1999 voortgekomen uit Philips), waar het beschikt over meerdere productieafdelingen, waaronder een spuitgietafdeling en een stansafdeling met zwaardere persen. Ook zijn er vestigingen in Tsjechië (stansen) en China (spuitgieten en stansen). De totale omzet is ongeveer 70 miljoen euro per jaar. De groep heeft 800 medewerkers in dienst, waarvan er ongeveer 100 werkzaam zijn in Sittard.

Lees het hele verhaal in de nieuwe PlaatBewerkingsNieuws.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Aida, Amada, Bystronic en Trumpf winnen EuroBlech Awards

26-10 Ongeveer 60 deelnemende bedrijven stelden zich in vijf categorieën kandidaat voor de Euroblech Award.…

Verspanen

2e editie VerspaningNieuws in teken van gereedschappen

17-05 Dit thema wordt uitgebreid aangevuld met vaktechnische nieuwsartikelen over machine- en gereedschapleveranciers, toeleveranciers, brancheorganisaties…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021