Mitsubishi Elevator en ABN AMRO partners in circulaire bouw

Mitsubishi Elevator Europe in Veenendaal en ABN AMRO werken samen aan de verduurzaming van de bouw. Ze hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin ze hun partnerschap in de circulaire bouwprojecten van Mitsubishi, M-Use genaamd, benoemen.

Mitsubishi werkt al geruime tijd aan verduurzaming in de bouwsector. Zo kwam het bedrijf in 2016 als eerste met een circulaire lift op de markt waarbij betaald wordt op basis van gebruik, genaamd M-Use. Hierin blijft, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, Mitsubishi eigenaar van de lift. Doordat Mitsubishi in deze contracten ook nog eens verantwoordelijk is voor onderhoud van de liften, gaat een lift tientallen jaren langer mee. Wanneer een lift uiteindelijk vervangen moeten worden, zal Mitsubishi tevens de materialen hergebruiken of recyclen.

Ook ABN AMRO heeft een duidelijke visie op circulariteit en duurzaamheid. Duurzaamheid is opgenomen in de kernstrategie van de bank. Het bankconcern erkent het potentieel van de M-Use contracten. Daarom gaan beide partijen een langdurige samenwerking aan om de circulair gebouwde omgeving in Nederland verder te stimuleren. Met ABN AMRO als financiële partner kan Mitsubishi haar rol als duurzame leverancier van verticale mobiliteit in Nederland verder verstevigen.

In de Veenendaalse fabriekshal van de dienstverlener in verticale mobiliteit Mitsubishi, tekenden Evert Visser (directeur Mitsubishi Elevator Europe) en Miranda Stokkingreef (CEO, ABN AMRO Asset Based Finance) de samenwerkingsovereenkomst. Miranda Stokkingreef is trots op de samenwerking met Mitsubishi: “ABN AMRO wil klanten graag begeleiden in hun transitie naar een duurzame onderneming. Daarbij zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe businessmodellen. Met Mitsubishi als partner en het M-Use project zetten we nu een concrete stap naar een groenere bouwsector. Wij helpen ondernemers niet alleen met groen dromen, maar vooral starten met groen doen.”

Evert Visser: “Om je duurzame ambities te realiseren is samenwerking met andere partijen een must. Door onze krachten te bundelen verwacht ik dat we de markt een nog betere oplossing kunnen gaan bieden. Ik ben ervan overtuigd dat het instappen van ABN AMRO als financierende partner, verder zal bijdragen aan het toepassen van ons circulaire model in verschillende projecten. Niet alleen voor grote ontwikkelaars, maar ook voor kleine VvE’s wordt M-Use nu nog toegankelijker. Uiteindelijk is dit ook ons doel als Mitsubishi, namelijk zorgen dat de duurzame transitie waar we met z’n allen voor staan voor iedereen mogelijk is.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Machine-industrie blijft groeimotor in 2022

22-12 Het bankconcern noemt de enorme groei in 2021, waarmee de krimp van 5 procent…

Toeleveren

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

13-12 “We staan voor de grootste transformatie sinds de industrialisatie”, zegt Jochen Köckler, CEO van…

Transport en Logistiek

Multifunctionele truck met kraan voor Jan van Dam

30-11 “Deze truck kan ook gebruikt worden als hoogwerker”, zegt Stef van Dam. “Daarnaast is…

Bedrijf en Economie

Hoge energierekening hakt in op bedrijfswinst

18-10 ABN AMRO heeft een analyse gemaakt over de impact van de hogere energierekening op…

Bedrijf en Economie

Machine-industrie groeit in duizelingwekkend tempo

14-09 De bezettingsgraad is met zo’n 84 procent terug op het oude hoge niveau van…

Bedrijf en Economie

Stappenplan voor servitization

02-09 Het aanbieden van diensten levert in sommige gevallen enkele tientallen procenten extra omzet op.…

Bedrijf en Economie

Aanhoudend forse groei

01-09 De werkgelegenheid nam opnieuw toe en deze stijging was de op twee na grootste…

Bedrijf en Economie

Welzijn werkende Nederlander flink verbeterd tijdens corona

07-07 Terwijl tussen 2015 en 2020 het welzijn van de beroepsbevolking slechts licht verbeterde, was…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X