Krachtpatser voor Machinefabriek Heerbaart

0

Machinefabriek Heerbaart in Hengelo is onlangs uitgebreid met een Mazak Integrex e-670HS. Deze draai-freesmachine is ideaal voor zware, extra-grote werkstukken. Voor Machinefabriek Heerbaart betekent dit niet alleen een capaciteitsuitbreiding, maar tevens een efficiencyslag en een stukje modernisering.

De machines uit Mazaks e-H serie maken het mogelijk alle operaties uit te voeren in één set-up, inclusief draaien, frezen, kotteren en boren, zonder dat het werkstuk verplaatst moet worden naar andere machines. De Integrex e-670H is uitgerust met een krachtige 45 kW draaispil en een 10000 tpm freespil en is in staat om zowel zwaar als dynamisch te verspanen en complexe werkstukken met een hoge nauwkeurigheid, inclusief volledige 5-assige operaties over een range van moeilijk te verspanen materialen bewerken.

Grote Y-as
Een van de grote troeven van de machine is zijn grote Y-as ( 670 mm). Verder heeft de machine een zwaaidiameter van 1070 mm , kan er 4 meter tussen de centers en 7000 kg werkstukgewicht (inclusief opspanning). The e-670H is uitgerust met een gereedschapsmagazijn van 120 gereedschappen om een brede range van applicaties en complexe werkstukken mogelijk te maken. Dankzij de volledig automatische NC-tegenpunt met optioneel een brede range van brillen, is de machine ideaal geschikt om lange, complexe werkstukken zoals grote kleppen (olie- en gasindustrie), landingsgestellen (lucht- en ruimtevaart) en nokkenassen (hernieuwbare energie sector) te vervaardigen.

Long boring bar stocker
Om de veelzijdigheid te verhogen, is de nieuwe machine van Machinefabriek Heerbaart uitgerust met een ‘Long boring bar stocker (LBB)’. De LBB kan 3 gereedschappen van 1500 mm lengte en diameter 120mm opslaan. De range van applicaties is verder uitgebreid met een Star gereedschapshoudersysteem voor speciale gereedschappen zoals lange hoekfreeshouders, lange boorhouders en speciale freeshouders. Het Star gereedschapshouder systeem gebruikt een 4 punts-klemsysteem op de freesspil om de stabiliteit te vergroten. Tot slot biedt de Integrex e-670H de gebruiker een veel gemak en snelheid van programmering, dankzij Mazaks SmoothX CNC-besturing. Smooth CNC bevat ook een aantal applicaties om de gebruikers te ondersteunen, inclusief Smooth API (Application Programming Interface), die de connectiviteit verbetert tussen de Smooth CNC en niet- Mazak software, zoals robotapplicaties en meetsoftware.