Kumoweld Assen verhuist naar nieuwbouw

De nieuwbouw van Kumoweld Assen is klaar. Vanaf maandag 12 augustus is men geopend aan de Korenmaat 3 te Assen Zuid. Directeur Richard Kuipers: ‘’Om in lastermen te blijven; onze nieuwbouw is eigenlijk een verbindende locatie te noemen, in het nieuwe pand worden namelijk alle facetten van las- en snijtechnieken samen gebracht.”

Naast een compleet gamma aan lastechnische producten, kan Kumoweld voorzien in advisering, projectbegeleiding, het maken van lasberekeningen, begeleiding in 3834/1090 normering, onderhoud/reparatie, kalibratie/validatie van alle merken lasapparatuur et cetera. Ook is Kumoweld inmiddels goed thuis in mechanisering en robotisering; pas geleden werd aan Tosec Zwolle nog een compleet robotsysteem verkocht.

Op de nieuwe locatie gaat Kumoweld actief bezig met het organiseren van themabijeenkomsten; zo staat op 13 november een info-avond gepland over de nieuwe normeringen rondom 3834/1090. Op 14 november is er in samenwerking met Metaalunie een info-avond over robotisering.

Eigen lasschool
Kumoweld beschikt bovendien over een eigen lasschool voor alle NIL opleidingen en certificeringen, hiervoor heeft men inmiddels eigen lasspecialisten opgeleid. Met scholen uit de regio wordt een actieve samenwerking opgestart voor verschillende modules lastechniek, leerlingen maken dus al op jonge leeftijd kennis met het lasvak in een professionele sfeer.

Detachering
Per 1 oktober start Techni-Work; een uitzend/detacheringsbedrijf waar de klant terecht kan voor lassers- metaalbewerkers, maar ook voor alle andere vragen rondom opleiding, scholing, subsidies. “Kortom; een ’academy for welders”, aldus Kuipers. Voor de regio beschikt Kumoweld over een modern ingerichte showroom waar men terecht kan voor lastechniek, gereedschap, kleding, bevestigingsmaterialen, staal, verspaning, et cetera.

Bovendien beschikt men over een compleet pakket aan industriële gassen, waaronder lasgassen, propaan, heftruckgas, en campinggas. In het nieuwe onderkomen wil Kumoweld verder vorm geven aan professionalisering rondom lastechniek, gassen, advies, consulting, opleiding, certificering, service, onderhoud, kalibratie/validatie. Ook is Kumoweld voor haar relaties aanwezig op de Europese lasbeurs Schweissen und Schneiden in Essen, welke gehouden wordt van 16 tot en met 21 september.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

13-03 Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek.…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

MetaalNieuws nog OnLine

Lastechniek in beweging – lastechnische dagen bij RoboFlex

27-06 Die zes specialisten zijn RoboFlex, EQIN, Laspartners Multiweld, Lorch Lasapparatuur, Studco Stiflastechniek en Yaskawa.…

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Personeel en Opleiding

OOM prikkelt lassers

25-08 Met dit loopbaaninstrument wil OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking,…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen