Kumoweld Assen verhuist naar nieuwbouw

De nieuwbouw van Kumoweld Assen is klaar. Vanaf maandag 12 augustus is men geopend aan de Korenmaat 3 te Assen Zuid. Directeur Richard Kuipers: ‘’Om in lastermen te blijven; onze nieuwbouw is eigenlijk een verbindende locatie te noemen, in het nieuwe pand worden namelijk alle facetten van las- en snijtechnieken samen gebracht.”

Naast een compleet gamma aan lastechnische producten, kan Kumoweld voorzien in advisering, projectbegeleiding, het maken van lasberekeningen, begeleiding in 3834/1090 normering, onderhoud/reparatie, kalibratie/validatie van alle merken lasapparatuur et cetera. Ook is Kumoweld inmiddels goed thuis in mechanisering en robotisering; pas geleden werd aan Tosec Zwolle nog een compleet robotsysteem verkocht.

Op de nieuwe locatie gaat Kumoweld actief bezig met het organiseren van themabijeenkomsten; zo staat op 13 november een info-avond gepland over de nieuwe normeringen rondom 3834/1090. Op 14 november is er in samenwerking met Metaalunie een info-avond over robotisering.

Eigen lasschool
Kumoweld beschikt bovendien over een eigen lasschool voor alle NIL opleidingen en certificeringen, hiervoor heeft men inmiddels eigen lasspecialisten opgeleid. Met scholen uit de regio wordt een actieve samenwerking opgestart voor verschillende modules lastechniek, leerlingen maken dus al op jonge leeftijd kennis met het lasvak in een professionele sfeer.

Detachering
Per 1 oktober start Techni-Work; een uitzend/detacheringsbedrijf waar de klant terecht kan voor lassers- metaalbewerkers, maar ook voor alle andere vragen rondom opleiding, scholing, subsidies. “Kortom; een ’academy for welders”, aldus Kuipers. Voor de regio beschikt Kumoweld over een modern ingerichte showroom waar men terecht kan voor lastechniek, gereedschap, kleding, bevestigingsmaterialen, staal, verspaning, et cetera.

Bovendien beschikt men over een compleet pakket aan industriële gassen, waaronder lasgassen, propaan, heftruckgas, en campinggas. In het nieuwe onderkomen wil Kumoweld verder vorm geven aan professionalisering rondom lastechniek, gassen, advies, consulting, opleiding, certificering, service, onderhoud, kalibratie/validatie. Ook is Kumoweld voor haar relaties aanwezig op de Europese lasbeurs Schweissen und Schneiden in Essen, welke gehouden wordt van 16 tot en met 21 september.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Esab maakt lassen met optimale booginstellingen makkelijker

12-09 Beide apparaten maken het gemakkelijker om te lassen met geoptimaliseerde booginstellingen omdat ze geavanceerde…

Personeel en Opleiding

Europees goud voor lasser Bart Willems

11-09 Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is zaterdagavond afgesloten met een feestelijke ceremonie en…

Verbinden

Lassen zonder zorgen

06-09 Of het nu gaat om lasmachines, lastoortsen of lasdraad, handmatig lassen, robotlassen of volledige…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Automatisering

Beter lassen in scheepsbouw met KI

17-04 Betrouwbare en tegelijkertijd effectieve lasprocessen zijn van groot belang in de scheepsbouw. Geautomatiseerde processen…

Verbinden

Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

13-03 Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek.…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?