Kusters & Bosch kiest voor veelzijdig Hedelius bewerkingscentrum

Kusters & Bosch Fijnmechanische Industrie in Mierlo heeft een Tiltenta 7 zwenkkop-bewerkingscentrum van Hedelius aangeschaft. De machine wordt ingezet voor de enkelstuks- en serieproductie van precisiecomponenten van diverse materialen voor afnemers in onder andere de medische en halfgeleiderindustrie.

De T7 uit de Tiltenta-serie is een bewerkingscentrum met een traploos zwenkbare hoofdspil, bewegende kolom en geïntegreerde NC-draaitafel. Deze combinatie maakt de machine geschikt voor complexe verspaningstaken en voor zowel 5-assige als axiale bewerkingen, waarbij een hoge productiviteit vereist is. De uitvoering voor Kusters & Bosch is verder voorzien van een NC-tafel die als 6e as fungeert (A-as). Ook kopse bewerking van lange werkstukken is goed mogelijk. Verder kan de bewerkingsruimte door een scheidingswand worden verdeeld voor seriematige bewerking in pendelbedrijf. De geïntegreerde NC-draaitafel met een diameter van 750 mm biedt nog meer flexibiliteit. De hoge ijlgang (40 m/min) en de korte gereedschapwisseltijden zorgen voor korte cyclustijden. De as verplaatsingen in X-, Y- en Z-richting bedragen respectievelijk 2600, 750 en 800 mm.

De machine is geleverd door Promas Machines uit Maasbree. “Een van onze horizontale bewerkingscentra was aan vervanging toe”, zegt directeur Tom Kusters van Kusters & Bosch. “We deden al zaken met Promas: ze hebben een van onze machines gerobotiseerd en verzorgen ook het nodige onderhoud. Omdat wij goede ervaringen hebben met de service van Promas was bij onze voorselectie ook Hedelius in beeld, naast drie andere merken. Bij een kritische beschouwing bleven er nog twee machines over, waaronder de Tiltenta. Natuurlijk kijk je dan naar prijs en technische prestaties, maar het bezoek aan de Hedelius fabriek trok ons over de streep. Een echt familiebedrijf, dat ons groot vertrouwen inboezemde. Wat de machine zelf betreft, spreekt ons vooral de veelzijdigheid aan, de compactheid en de capaciteit van het gereedschapmagazijn: 190 posities.”

De T7 is niet alleen breed inzetbaar, maar combineert ook precisie en verspaningscapaciteit, twee eigenschappen die normaal gesproken op gespannen voet staan. De speciale motorspillen realiseren een freesrendement van 550 mm³/min bij St.60. De robuuste zwenkaandrijving met een precisie binnen 5 hoekseconden zorgt in combinatie met de Heidenhain glaslinialen voor maximale nauwkeurigheid van het werkstuk. Ook deze eigenschappen weten ze bij Kusters & Bosch Fijnmechanische Industrie, dat zich immers richt op de hightech industrie, te waarderen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Makino a40 Special Edition voor aluminium spuitgietdelen

24-11 De nieuwe 20.000 rpm spil levert snellere bewerking met speciale PCD gereedschappen, terwijl de…

Verspanen

Metalnet anticipeert met Yasda op toenemend precisiewerk

31-03 Dankzij het grote gereedschapsmagazijn en de palletautomatisering kan Metalnet het bewerkingscentrum ook inzetten voor…

Verspanen

Hyundai Wia introduceert grote vijf-assige XF8500 met box-in-box principe

21-12 Hyundai Wia, heeft de XF8500 geïntroduceerd. Dit vijfassige verticale bewerkingscentrum is de nieuwste telg…

Verspanen

Fehlmann viert 90-jarig jubileum met nieuwe vijf-asser

16-12 Fehlmann vierde eind oktober het 90-jarig jubileum met een open huis in Seon (Z).…

Verspanen

Doosan brengt precisie en productiviteit in groot verspanen

24-09 Met de nieuwe Puma SMX5100L/LS Series heeft Doosan een multitasking draaicentrum op de markt…

Verspanen

AVB verbreedt doelgroep met nieuwe Hermle C400

18-03 Snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie, dat waren de belangrijkste punten waarop AVB de keuze voor…

Verspanen

Kessel vergroot mogelijkheden met Doosan multi tasking centrum

29-01 Bij Kessel Machinefabriek in Veghel is kort voor de jaarwisseling een Doosan multi tasking…

Verspanen

Holterman freest storingsvrij

16-01 Machinefabriek Jef Holterman heeft al ruim 50 jaar ervaring in een aantal specifieke industrieën,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X