Laman viert eeuwfeest

Technische groothandel Laman viert op 8 mei het 100-jarig bestaan. De organisatie, met haar hoofdzetel in Zoetermeer, beschikt over tien vestigingen in Nederland.

Hoewel de bedrijfskronieken over de eerste jaren nauwelijks relevante informatie verschaffen, is het vrijwel zeker dat Laman op 8 mei 1913 begonnen is als een lokale ijzerwarenwinkel. Dat was in Leiden. Toen de onderneming begin jaren negentig van de vorige eeuw op het overnamepad ging, groeide de organisatie snel en sloeg Laman zijn vleugels in de regio uit. In de loop der jaren werden verschillende bedrijven overgenomen, zodat het aantal vestigingen in Nederland uiteindelijk groeide naar tien. Sinds 2004 maakt de organisatie deel uit van Descours & Cabaud, een Franse multinational op het gebied van MRO-artikelen.

Nieuw ditributiecentrum
Ondanks dat bouw en industrie de gevolgen van de crisis merken, blijft Laman een belangrijke speler in de toelevering van onder meer gereedschappen, aldus directeur Jos Vandael. “De recessie dwingt ons bovendien op een positieve manier om na te denken hoe wij als organisatie bepaalde zaken nog beter kunnen organiseren. Zo zijn we momenteel bezig met de omslag naar een efficiënte organisatie, waarbij de logistiek in Benelux-verband wordt gecentraliseerd. We bouwen op het moment bijvoorbeeld een nieuw distributiecentrum, waardoor veel meer producten binnen 24 uur leverbaar zijn.”
Laman wil de komende jaren een van de voornaamste toeleveranciers worden voor de Nederlandse industrie, zegt Vandael. “Momenteel werken we aan de implementatie van onze multichannelstrategie, waarmee we klanten de mogelijkheid willen bieden hun producten overal, te allen tijde en op hun manier in te kopen. Zo zijn er tien regionale aanspreekpunten verspreid over het land, fysieke winkels en een website, waarop de volledige catalogus staat. Via deze drie verkoopkanalen kunnen klanten 24/7 bij ons terecht.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Biesheuvel Techniek bouwt nieuw centrum in Venlo

29-09 Biesheuvel Techniek heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed voor haar nieuw te…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema