Landré levert 6 meter lange Ermak fiberlaser

0

Landré, leverancier van onder meer machines voor de plaatbewerking, heeft een Ermak fiberlaser geïnstalleerd bij Peter Bax constructiewerken, net over de Belgische grens. Het betreft de nieuwste fiberlaser van de Turkse Ermaksan, de Fibermak EFB LM met een 3kW IPG diodelaser en een werkbereik van 6.000 x 2.000 mm. De Fibermak is bovendien voorzien van een extra rotatie-as, waarmee buis- en kokerprofielen zowel enkel- als dubbelwandig kunnen worden gesneden.

Peter Bax constructiewerken zet de Ermak fiberlaser in voor het snijden van onderdelen voor de woningbouw, utiliteits- en industriebouw en constructiewerken in het algemeen, zowel in staal, RVS als aluminium. Daarmee is het bedrijf voor hoogwaardig snijwerk niet langer afhankelijk van derden. Met de capaciteit voor 6.000 x 2.000 mm speelt Peter Bax in op de groeiende vraag naar steeds langere lengtes die in de bouwwereld gevraagd wordt voor gevelbekleding, goten, et cetera.
Bovendien kan buismateriaal in de standaard handelsmaten van 6.000 mm direct op de fiberlaser worden gesneden. Peter Bax: “Daarmee onderscheiden we ons van het grootste deel van de markt dat is gericht op verwerking van middelgrote plaat van 3 x 1,5 m. De extra rotatie-as stelt ons in staat ook buis- en kokerprofiel voor onder andere balkonhekken en balustrades in eigen huis te snijden, zonder dat we voor snijwerk afhankelijk van derden zijn.”

Supersnel
De hoge positioneernauwkeurigheid van 0,03 mm en de hoge snelheden worden mogelijk gemaakt door inzet van lineaire motoren voor aandrijving van alle assen. Verplaatsingssnelheden van 120 m/min in X- en Y-as en diagonaal 170 m/min en versnellingen van 2G op de X- en Y-assen zijn vanzelfsprekende kruissnelheden voor de Fibermak. De lineaire motoren leveren tevens een belangrijke bijdrage aan verlaging van de gebruikskosten. Voor de besturing van de Fibermak vertrouwt Ermak op een Beckhoff besturing en zet de fabrikant Alma CADCAM in voor de programmering inclusief nestingsoftware. Alma is een onafhankelijk en high end CADCAM programmeersysteem, dat ook kokersnijden en 3D buigen voor de kantpers integreert.

Website Landré